Григор Димитров заслужи най-големия триумф в кариерата си с титлата

...
Григор Димитров заслужи най-големия триумф в кариерата си с титлата
Коментари Харесай

Валверду: Григор е далеч от най-силния си тенис

Григор Димитров заслужи най-големия успех в кариерата си с купата от Мастърса в Синсинати и новините към триумфа на българина окупираха ефира на „ ATP Tennis Radio “ при започване на тази седмица. Към анализите и мненията се причисли и Дани Валверду, който даде особено изявление след финала против Ник Кирьос.

„ Григор харесва кортовете в Синсинати и изискванията за игра бяха положителни за неговия жанр – съобщи треньорът на първата ни ракета. – Както постоянно споделям обаче, не става дума единствено за тази седмица, би трябвало да продължи да надграждаме и да вървим напред. Предизвикателството на работата е той да успее да откри салдото, тъй че по-често да има седмици като тази.

Григор съумя да изиграе доста на брой качествени седмици през последната година. Последните няколко месеца не бяха положителни, само че той се труди ужасно доста, с цел да може още веднъж да играе мощно и стартира да го прави, само че още е надалеч от най-хубавия си тенис.

Трябва да продължим да работим и да вършим същите неща, с цел да се опитваме да подобряваме играта му. Знаете, че когато човек не съумява да реализира положителни резултати в продължение на няколко месеца, след това противоположният път лишава време. Радвам се, че видях Григор да играе мощно през миналата седмица, с доста сила на корта още от първия мач против Фелисиано Лопес.

Научих доста за Григор през последните месеци. Той записа няколко качествени победи по време на шампионатите на трева и въпреки началото на сезона на твърди кортове да не бе положително, организирахме няколко диалога по този въпрос, в които си казахме истината и си взехме поуките. Болезнено е да напуснеш даден шампионат рано, изключително когато си знаел, че можеш да спечелиш няколко мача, само че можеш да се поучиш от загубите и това си пролича в Синсинати. Григор се състезаваше по метода, по който желая да го виждам да се състезава.

Мисля, че това е най-хубавата настилка за него – приблизително бързите твърди кортове през лятото са най-подходящите за неговия жанр. Той може да употребява скоростта си, слайса, както и мощта на сервиса и форхенда си. Тези условия дружно с тревните кортове са обичаните за него. Седмицата бе положителна по доста аргументи. Гледам на нея като на добра подготовка за US Open, както и като на значима крачка в конкуренцията за място във финалния Мастърс в Лондон. Всеки мисли за това, освен ние, а борбата сега е много завързана. “
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР