Григор Димитров започна успешно сезона на клей след победа със

...
Григор Димитров започна успешно сезона на клей след победа със
Коментари Харесай

Григор стартира успешно в Монте Карло

Григор Димитров стартира сполучливо сезона на клей след победа със 7:5, 6:2. Гриш надделя участващия с „ уайлд кард “ представител на домакините Валентин Вашеро. Това се случва в първия кръг на шампионата от сериите „ Мастърс 1000 “ в Монте Карло.

Поставеният под №9 в схемата Димитров направи четири пробива в хода на мача. Докато монегаскът единствено един. 138-мият в света Вашеро съумя да осъществя пробив още в първия гейм. Макар Димитров да го върна незабавно, той резервира високото равнище в играта си. В десетия гейм Вашро отрази сетбол на собствен сервис, само че въпреки всичко при идната опция за пробив за Димитров, която бе в 12-ия гейм, българинът съумя да осъществя подобен, а с това и да завоюва откриващия сет.

Във втория сет българинът приключи с под 30% на вкаран първи сервис, само че това че успяваше да завоюва точките на втори сервис се оказа основен детайл за крайната му победа. Григор съумя да вземе самодейността в самото начало, проби за 3:1, а в края на мача осъществя и още един пробив. Голямата разлика сред двамата пристигна от броя на печелившите удари, които бяха 23:8 в интерес на родения в Хасково тенисист.

Във втория кръг Григор Димитров ще срещне спечелилия от срещата сред сърбина Миомир Кецманович и италианеца Матео Беретини. Тя е планувана за вторник. За триумфа си през днешния ден българинът ще вземе 50 точки за международната класация. Също по този начин ще прибави 39 667 евро към банковата си сметка. Гришо пази топли мемоари от Княжеството, който е най-успешният му шампионат на клей от такава категория. Българинът е полуфиналист и троент четвъртфиналист в Монте Карло, а в този момент упоритостите му не са по-ниски след отличното начало на годината.

Източник: sportal.bg

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР