Григор Димитров започна своето участие на Уимбълдън по начина, по

...
Григор Димитров започна своето участие на Уимбълдън по начина, по
Коментари Харесай

Великолепен старт за Григор Димитров на Уимбълдън

Григор Димитров стартира своето присъединяване на Уимбълдън по метода, по който всички негови почитатели се надяваха - победа в три сета против подлия Диего Шварцман след 7:6(4), 6:2, 6:2, оповестява Gong.bg
 
Час и 50 минути бяха нужни на международния №11 да си обезпечи мястото във втория кръг след втора победа от три мача против аржентинеца, който бе победил Григор в мъчителния край в Истанбул през 2016 година.
 
Шварцман е изявен клей експерт, само че на тревата ясно се видя, че преимуществото изрично е в интерес на българина. Димитров сигурно не сподели най-хубавото от себе си, само че във значимите моменти бе доста акуратен и ефикасен в оползотворяването на шансове за пробив, което се оказа основно за триумфа.
 Григор Димитров БГНЕС
Интригата бе само в първия сет, в който Гришо към момента не бе напипал своята игра. Въпреки че поведе с 3:0, той правеше много двойни неточности и бе доста неуверен на втория си сервис. Шварцман небрежно върна пробива, а по-късно направи и още един за 6:5. Димитров въпреки всичко откри сили да реализира рибрейк, а в тайбрека бе по-добрият на корта.
 
Вторият и третият сет пък се развиха идентично като Григор постигаше пробив още в първия гейм, след което с още един слагаше завършек на интригата.
 
Във втори кръг негов противник ще бъде положителният му другар Маркос Багдатис, който победи Джеймс Уорд с 6:4, 6:4, 6:3.
 
В момента 32-годишният кипърец е 65-и в международната класация. До този миг двамата имат цели 8 срещи между тях като Григор води със 7:1 победи. Любопитното е, че единственият триумф на Багдатис е на Уимбълдън през 2012, когато Димитров се отхвърли при 5:7, 1:4.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР