Григор Димитров започна с победа участието си на Откритото първенство

...
Григор Димитров започна с победа участието си на Откритото първенство
Коментари Харесай

Григор Димитров пред Sportal.bg: Важно беше да играя освободено

Григор Димитров стартира с победа присъединяване си на Откритото състезание на Австралия. Той завоюва с 4:6, 6:3, 6:1, 6:4 против опитния сърбин Янко Типсаревич. Българинът, който е подложен под номер 20, се класира за втория кръг, откакто отпадна на старта на последните два шампионата от Големия шлем, на които взе участие.

" Още първия сет имах задоволително благоприятни условия, само че не ги използвах, тъй като се пробвах да играя освободено. Това беше най-важното при започване на мача. Някои от ударите ми не се получаваха в самото начало, само че с всеки минал гейм се усещах все по-добре. Физически също бях доста добре. Знаех, че и на него му става топло. Знаеш, че и този фактор ще окаже въздействие. След втория сет към този момент усетих, че той смъкна равнището, стартира да играе на ръба, не искаше да влизаме в по-дълги разигравания. Към края беше много удобно ", разяснява Григор пред Sportal.bg след успеха си.

Round 1 #AusOpen pic.twitter.com/oHHXpSif3B
— Grigor Dimitrov (@GrigorDimitrov) January 14, 2019
Димитров даде мнението си и за идващия си противник, който е Пабло Куевас от Уругвай. 33-годишният южноамериканец три пъти е излизал против българина, като има една победа, която е на клей, а другите два мача на твърди кортове са извоювани от Григор.

" Още един сложен противник. Той постоянно играе добре на огромните шампионати. Играли сме на няколко пъти един против различен. Ако би трябвало да бъда почтен, скоро не съм го гледал. Трябва да погледам играта му, с цел да видя по какъв начин е сега ", показа най-хубавият български тенисист.

ЕМИЛ ЯНЧЕВ, Мелбърн
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР