Григор Димитров започна с чиста победа с 2:0 сета участието

...
Григор Димитров започна с чиста победа с 2:0 сета участието
Коментари Харесай

Григор Димитров започна с 2:0 срещу Сугита в Ротердам

Григор Димитров стартира с чиста победа с 2:0 сета присъединяване си в шампионата " АТП 500 " в холандския град Ротердам. Световният номер 5 в профил 41-ия в ранглистата японец Юичи Сугита с 6:4, 7:6.

Резултатът не отразява изцяло съотношението на силите, защото в действителност мачът бе много оспорван и надмощието на българина през огромна част от него не бе толкоз отчетливо.

В първия си мач след Откритото състезание на Австралия, след което Димитров се оплака от болки в рамото и отхвърли присъединяване в софийския шампионат, той стартира мощно с две благоприятни условия за пробив в първия гейм, които пропусна. Последва замяна на геймове, до момента в който при 5:4 димитров проби сервиса на противника си и взе сета.

В него Димитров загуби единствено шест от 26-те точки, разиграни при негово подаване, и не даде нито една опция за пробив.

Във втория сет обаче позволи срив и закъснение с един пробив, който съумя да върне едвам в десетия гейм.

На приливи и отливи мина тайбрекът. Димитров позволи ранен минибрейк, само че след това направи няколко точки, с цел да поведе с 5:2 при идни два свои сервиса. Последва нов срив за 5:4, само че най-после българинът надделя – 7:5.

Във втория кръг Димитров ще срещне сърбина Филип Крайнович.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР