Григор Димитров започна по успешен начин участието си на Мастърс-а

...
Григор Димитров започна по успешен начин участието си на Мастърс-а
Коментари Харесай

Григор Димитров тръгна с победа в Мадрид, чака го мач с Шварцман

Григор Димитров стартира по сполучлив метод присъединяване си на Мастърс-а в Мадрид, откакто победи американския квалификант Максим Креси с 6-2, 7-6 (4) в мач от първия кръг, съобщи БНР.

Началото на дуела се забави поради превалявания в испанската столица, само че това не се отрази на Димитров, който стартира срещата доста мощно и проби два пъти противника си в първия сет, с цел да го вземе с 6-2.

Българският тенисист бе отличен на личен сервис, като завоюва 16 от 18 точки на своето подаване.

64-ят в света Креси отговори на предизвикването при започване на втория сет и взе откриващите три гейма. Гришо обаче откри играта си и навакса изоставането, след което се стигна до тайбрек, в който Димитров бе по-стабилен и се наложи със 7-4.

По този метод българският тенисист се класира за втория кръг в Мадрид, където ще срещне аржентинеца Диего Шварцман, който по-рано през днешния ден победи квалификанта от Франция Беноа Пер с 6-2, 6-7(5), 6-1.

Това ще бъде четвърти мач сред Димитров и Шварцман, като българинът води с 2-1, само че аржентинецът е спечелил единствената им среща на клей на финала в Истанбул през 2016.

Мачът сред Димитров и Шварцман ще се играе в сряда, а във вторник българинът и Феликс Оже-Алиасим ще играят мач на двойки против Шварцман и Максимо Гонсалес.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР