Григор Димитров записа страхотна победа след два тайбрека над Джон

...
Григор Димитров записа страхотна победа след два тайбрека над Джон
Коментари Харесай

Григор Димитров: Пеперудките в стомаха помагат

Григор Димитров записа страхотна победа след два тайбрека над Джон Иснър в полуфинала на " Мастърс " шампионата в Синсинати и се класира за първи път в кариерата си на край в конкуренция от тази категория. Там го чака австралиецът Ник Кириос, а мачът е довечера към 23:00 часа българско време.

" Нямах нито една опция за пробив в първия сет. Успях да стигна най-вече до някое тъждество или до обстановка 40:30 и това беше всичко. Очаквах това, само че въпреки всичко се надявах за малко повече разигравания, само че в края на краищата всичко се реши в двата тайбрека ", разяснява Григор, представен от Tennis24.bg.

" С треньора ми коментирахме какво бих могъл да направя по-добре и изводът беше - няма какво доста да се направи повече. Удовлетворен съм от това, което се случи - беше добра стъпка напред за мен ", добави българинът.

" Вторият тайбрек беше един от най-хубавите, които съм играл в кариерата си. Нивота на тениса беше необикновено, след края на мача разменихме няколко реплики - " този форхенд беше неповторим, а оня минаващ удар... о, да, дребосъче ". Все отново на повторенията виждам, че има някои неща, които можех да направя по-добре, тъй че постоянно има какво да се усъвършенства ", с усмивка съобщи Гришо.

" В тура съм към този момент от много време, тъй че за какво не ", отвърна Гришо на въпрос дали се е подготвял за този първи " Мастърс " 1000 край.

" Мисля, че се случва в верния миг. В последна сметка е още един мач. Разбира се, правя оценка го съществено - това е край на " Мастърс ", в никакъв случай не знаеш какъв брой такива ще достигнеш. Но както съм казвал и преди - по-важна е огромната картинка. Важното е да демонстрирам добър тенис, изключително преди шампионат от Големия шлем. Това значи за мен повече от самото доближи до край, само че несъмнено, това е нов ден, нова опция, ново предизвикателство за мен и несъмнено желая да печеля ", изясни той.

Димитров беше безапелационен, че макар опита в тура и доста случаи, в които е играл на такава фаза, нервите към момента са доста огромни. По думите му, това е в природата на един състезател и спортист.

" Винаги искаш да спечелиш и тези пеперудки в стомаха в действителност ти оказват помощ да се фокусираш повече и просто да излезеш и да се насладиш. Когато си надалеч от играта точно това чувство ти липсва най-вече ", приключи Димитров.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР