Григор Димитров запази 13-ото си място в световната ранглиста по

...
Григор Димитров запази 13-ото си място в световната ранглиста по
Коментари Харесай

Григор е 13-и в света, Томова се изкачи до 65-о място

Григор Димитров резервира 13-ото си място в международната класация по тенис за мъже. Българинът е с 2785 точки, 180 по-малко от датчанина Холгер Руне, който победи на финала на шампионата в Бризбън.

Григор стигна до третия кръг на Australian Open, където загуби от Нуно Боржиш. Португалецът се изкачи с 22 места и към този момент е 47-и в света.

Втора ракета на България остава Димитър Кузманов. Той е 225-и и има 44 точки повече от Адриан Андреев.

Лидер в международната класация остава Новак Джокович, който обаче ще има тежка задача през идващите месеци. Сърбинът има единствено 600 точки пред Карлос Алакарас, а преди шампионата в Мелбърн разликата бе 2200 точки. Трети остава руснакът Данил Медведев, а е четвърти.

Първата ракета на България Виктория Томова записа рекордно класиране в международната класация на Женската тенис асоциация. Софиянката се изкачи с пет места и към този момент е 65-а в подреждането с 1017 точки. Гергана Топалова, която за момента е втора измежду българките, е на 246-о място.

Начело остава Ига Швьонтек с 9770 точки, следвана от Арина Сабаленка. има 8905 точки. На трета позиция се изкачи Коко Гоф със 7200 точки.

Финалистката от първия за годината шампионат от Големия шлем Цинвън Чжън към този момент е на седма позиция. Китайката прогресира с осем места в ранглистата и има 3950 точки.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР