Григор Димитров загуби в третия кръг на Откритото първенство на

...
Григор Димитров загуби в третия кръг на Откритото първенство на
Коментари Харесай

Григор Димитров поведе със сет, но загуби от Александър Зверев в третия кръг на US Open

Григор Димитров загуби в третия кръг на Откритото състезание на Съединени американски щати.
Прочетете още
Българинът отстъпи със 7:6(2), 6:7(8), 1:6, 1:6 на Александър Зверев. Срещата продължи 3 часа и 39 минути. Димитров игра за първи път в третия кръг на US Open от 2019 година. Тогава Гришо стигна до полуфиналите.

Димитров позволи пробив за 1:2 в първия сет, само че незабавно съумя да отговори с рибрейк за 2:2. До края на сета нови пробиви нямаше и по този начин се стигна до тайбрек. Българинът беше безапелационен в него и завоюва със 7:2 точки.

Григор проби първи за 3:2 във втората част, само че позволи равнене при 4:4. При 5:5 Гришо стигна до точка за пробив, само че не съумя да се възползва. Така се стигна до втори тайбрек. В него Димитров изпусна два сетбола, а от третата си опция Зверев изравни сетовете.

Загубеният втори сет повлия неприятно на Григор, който изостана с 0:4. Димитров съумя да понижи на 1:4, само че позволи още един пробив за 1:6. След края на третата част Григор взе медицински таймаут и се прибра в съблекалнята. Димитров очевидно изпитваше физическо неразположение, само че се върна на корта и опита да се опълчи. За страдание Зверев доминираше в четвъртия сет и го завоюва с 6:1.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР