Григор Димитров загуби в първи кръг от Алехандро Давидович Фокина

...
Григор Димитров загуби в първи кръг от Алехандро Давидович Фокина
Коментари Харесай

Григор се препъна срещу квалификант на старта в Рим

Григор Димитров загуби в първи кръг от Алехандро Давидович Фокина (Испания) с 6:4, 7:6(2).

21-годишният Давидович Фокина е 48-ми в международната класация, като се радва на отличен сезон на клей. В Монте Карло той доближи до четвъртфинал, а в Ещорил игра полуфинал. В Рим той мина през квалификации.

Григор Димитров пропусна късмет да затвори подаването си при 3:3 гейма, откакто испанецът извърши брилянтен минаващ удар със слайс бекхенд. Последва навън от ракетата на Григор, а двойна неточност подпечата първия пробив в мача, който се оказа задоволителен за триумф на испанеца в първи сет.

Броят на двойните неточности внезапно набъбна през втората част, като при 3-2 в интерес на Димитров Давидович Фокина позволи нова такава за 15-30. Последва бекхенд в навън и българинът получи нови две благоприятни условия да поведе с брейк. Още първата бе осъществена – 4-2. В ответния гейм обаче се стигна до рибрейк.

Димитров стигна до сетбол още на сервис на противника си при 5-4 след слайс в мрежата на Давидович Фокина, само че не съумя да го материализира.
В тайбрека силите на българина стигнаха до 2:2, след което Давидович Фокина завърши сполучливо тайбрека за триумф в сета, а с това и в мача.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР