Григор Димитров загуби от Александър Зверев на полуфиналите на турнира

...
Григор Димитров загуби от Александър Зверев на полуфиналите на турнира
Коментари Харесай

Зверев пак се оказа голям залък за Гришо


Григор Димитров загуби от Александър Зверев на полуфиналите на шампионата в Чънду с 6:3, 7:6(2). Това бе седмо следващо проваляне за българина против германеца и четвърто през този сезон.

Двубоят стартира по неприятен метод за българина, който загуби подаването си. След това частта се движеше гейм за гейм, като родният тенисист може да върне пробива при 3:2, само че пропусна два следващи брейк бола. В деветия гейм, Зверев проби Григор още един път, с цел да затвори сета с 6:3.

Началото на втората част бе оспорвана, като и двамата имаха късмет да вземат подаването на съперника. В третия гейм най-хубавият български тенисист пропусна три точки за пробив. Последваха подавания, при които сервиращите взимаха подаванията си без проблем. При 5:4 за Зверев, Григор трябваше да сервира за оставане в сета. Българинът се оправи по-отличен метод, като даже не загуби и точка. В последния сервис гейм на германеца, родният представител поведе с 0:30, само че Зверев съумя да завоюва четири следващи точки. Григор не срещна компликации на лично подаване и вкара сета в тайбрек.

В него двамата си разменяха точки до 3:2, когато Зверев направи първия минипробив. Той взе и идната точка на сервис на Григор, с цел да поведе с 5:2. Така германецът стигна до 4 следващи мачбола, като още първият бе осъществен след неточност от бекхенд на Григор.

На финала Зверев ще срещне Роман Сафиулин, който изненадващо победи Лоренцо Музети.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР