Григор Димитров за първи път се класира за Финалите на

...
Григор Димитров за първи път се класира за Финалите на
Коментари Харесай

Григор Димитров: Специално е да съм сред най-добрите

Григор Димитров за първи път се класира за Финалите на ATP. Най-добрият български тенисист направи страховит сезон и към този момент е шести в международната класация. Той показа, че е подготвен за конфликта на осемте най-хубави в Лондон и е окуражен да се показа на равнище.
" Много съм удовлетворен от класирането съм за Финалите на ATP. Това е сбъдната фантазия. Участие на този шампионат постоянно е било измежду задачите ми. Сега, когато съм тук, това е доста особено ", показа Григор.

Димитров ще изиграе първия си мач в Лондон против Доминик Тийм в понеделник, а в неговата група са още международният номер 1 Рафаел Надал и белгиецът Давид Гофен. Българинът игра два пъти против Тийм този сезон, като и двете срещи бяха в три сета. Българинът завоюва в Бризбън при започване на годината, а на Мастърса в Мадрид австриецът надви след трагичен трети сет, приключил с тайбрек.

" Играхме няколко пъти тази година с Тийм. Той е един от най-хубавите тенисисти. Много е прелестно да си измежду най-хубавите и да те чакат мачове против тях. Аз виждам моята игра първо. Разбира се, първият ми мач на Финалите на ATP ще е нещо друго ", разяснява Димитров упованията си за дебюта в Лондон.

" Нямам съответна цел за шампионата. Играя мач за мач. Всички съм ги побеждавал като се изключи Роджър. Не желая да си сътворявам в допълнение напрежение с някакви съответни упования. Играх против тях много пъти този сезон, против Рафа 3 пъти. Това е още по-интересното. Това ме кара да се усещам още по-фокусиран. Това няма да са последните ми мачове против тях. Този шампионат е с друг формат, а и всеки има характерна игра в зала ", показа още той.

Григор имаше претрупан сезон, като игра много последните седмици, само че е подготвен за един финален напор: " Тук ще се види кой е изтощен и кой не е. Направихме чудесно програмата ми за годината и ще дам най-хубавото от себе си. "

" Разликата този сезон е, че съм по-постоянен. В Синсинати стигнах до най-голямата си купа. Борих се и бях конкуретноспособен съвсем във всеки шампионат. Беше отличен сезон.
След шампионата ще седнем с Дани (Валверду) и ще създадем разбор. За този сезон имахме цели и ги постигнахме на 95 %. Хората от моя тим към този момент имат концепция за подготовката за идващия сезон. Чакам да ги чуя ", сподели още Димитров, който завоюва три трофеи тази година.

Григор изясни, че има плюсове и минуси от това да си част от ерата на Роджър Федерер и Рафаел Надал, като стартира с усмивка: " Понякога е много изнервящо. Има моменти, когато си мислиш, че си направил задоволително, а се оказва, че е е по този начин. От друга страна това е една специфична епоха и да си част от това потомство е извънредно. Сега, да съм тук с тях, да бъда един от тях, е особено.

Това, което те направиха този сезон, е необикновено. Спечелиха четирите шампионата от Големия шлем. Роджър позволи единствено четири загуби, Рафа също завоюва толкоз доста. Фактите приказват сами по себе си. "

ЕМИЛ ЯНЧЕВ, Лондон
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР