Григор Димитров вярва, че може да спечели турнир от “Големия

...
Григор Димитров вярва, че може да спечели турнир от “Големия
Коментари Харесай

Димитров: Остава да направя следващата крачка

Григор Димитров има вяра, че може да завоюва шампионат от “Големия шлем”, в случай че успее да направи " последната крачка ". Димитров към този момент два пъти доближи до полуфиналите - на " Уимбълдън " през 2014 година и на Откритото състезание на Австралия през 2017 година, като точно преди два сезона в Мелбърн беше най-близо до край, на загуби трагично в пет сета от испанеца Рафаел Надал. След това той записа първа купа от серията " Мастърс ", когато победи в Синсинати, а през ноември 2017 година доближи до най-значимия си трофей на Финалния шампионат на АТP в Лондон, с цел да се изкачи на третото място в международната класация. След неуверен сезон през 2018 година той обаче падна на 21-о място.

" Доказал съм, че мога да се оправям добре. Печелил съм съм огромни шампионати като в Синсинати, няколко пъти съм бил на четвъртфинали и на полуфиналите в “Шлема”. Остава да направя идната крачка. Колко надалеч съм от купа от “Шлема”? Щеше ми се да мога да го кажа, само че когато се готвиш всеки ден и влагаш всичките си старания, това е най-важното. Просто в никакъв случай не знаеш коя седмица или кой шампионат ще бъдат твоите.

Трябва да продължа да върша точните неща, за упражнявам вярно и да бъда добър с хората. Свърши си работата като човек и триумфът ще пристигна. Това е което желая да върша. Да играя тенис е мой персонален избор, тъй че дали съм номер 3 в света, 4 или 5 или 50, това няма да ме промени като персона. Но, несъмнено, желая да се представям още по-добре, да се завърна в Топ 10 и даже да стигна още по-напред, в сравнение с съм бил до момента. Трябва да върша всичко малко по малко, да стартира още веднъж да спечелвам огромни мачове и трофеи, а с това нещата ще се наредят ", разяснява Димитров.

Хасковлията започва с триумф в четири сета против сърбина Янко Типсаревич в тазгодишното издание на Откритото състезание на Австралия, а на следващия ден ще играе във втория кръг против уругваеца Пабло Куевас.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР