Григор Димитров успя да спаси три мачбола, за да премине

...
Григор Димитров успя да спаси три мачбола, за да премине
Коментари Харесай

Григор Димитров се класира инфарктно за третия кръг в Шанхай

Григор Димитров съумя да избави три мачбола, с цел да премине за първи път в кариерата си в третия кръг на шампионата от сериите " Мастърс " в Шанхай. Българинът надви с 3:6, 6:3, 7:6(6) против 46-ия в международната класация Райън Харисън от Съединени американски щати.

Първият сет стартира с по-активна игра на американеца, който съумя да пробие съперника си още за 1:3 гейма. Решаващ за тази част бе началният удар. Харисън успяваше да пласира 80% от подаванията си, до момента в който Григор Димитров единствено 55%. След пробива сетът бе затворен относително елементарно от представителя на Съединени американски щати с 6:3.

Вторият сет стартира със събуждането на Григор Димитров, който съумя да поправя сервисите си. И тук един пробив бе задоволителен, с цел да реши сета, само че този път той бе в интерес на българина. Така се стигна до 6:3 в негова употребява и тъждество в сетовете.

В третата част Димитров поведе с пробив за 2:0, само че бързо загуби преимуществото си, допускайки брейки. До тайбрека двамата тенисисти взимаха без проблем подаванията си.

В решителната част българинът позволи да загуби две от разиграванията при свое подаване и Харисън получи три мачбола. Американецът очевидно се " стресна " при мисълта, че може да в профил деветия в света и позволи българинът да обърне мача с пет следващи точки.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР