Григор Димитров успя да елиминира и Ян-Ленард Щруф, продължавайки победния

...
Григор Димитров успя да елиминира и Ян-Ленард Щруф, продължавайки победния
Коментари Харесай

Григор Димитров си уреди сблъсък с Надал

Григор Димитров съумя да отстрани и Ян-Ленард Щруф, продължавайки победния си ход на шампионата от сериите "Мастърс " в Монте Карло. Българинът завоюва със 7:6(2), 6:4 и се класира в третия кръг. Там противник ще му бъде Рафаел Надал, който малко преди мача на Григор надделя Роберто Батуиста Агут с 6:1, 6:1.

Победата на Димитров е втора над Щруф от три дуела посред им досега. Именно германецът, който е №44 в международната класация, отстрани нашето момче в Монте Карло през 2017 година. С добра игра Григор съумя да му отмъсти и справедливо продължава напред.

Димитров трябваше да отразява седем благоприятни условия за пробив в първия сет против Щруф, като позволи един за 2:3, само че мигновено направи рибрейк за 3:3. До края на сета нов пробив нямаше и по този начин се стигна до тайбрек. В него хасковлията завоюва с безапелационното 7:2 точки.

Доброто му показване продължи във втория сет и той го стартира с ранен пробив, след което можеше да реализира още два, само че даже без тях завоюва мача - 6:4.

Българинът проработи 90 точки за международната класация и 64 225 евро от наградния фонд с успеха над германеца.

До момента Григор и Надал имат 12 мача, като 11 победи са на сметката на Краля на клея. В третия кръг двамата ще излязат в повтаряне на полуфинала от предходната година, когато Надал победи Григор с 6:4, 6:1, а след това завоюва 11-ата си купа в Монте Карло.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР