Григор Димитров трябваше още през вчерашния ден да изиграе дебютния

...
Григор Димитров трябваше още през вчерашния ден да изиграе дебютния
Коментари Харесай

Втората победа за деня е факт: Григор и Рубльов повалиха шампионите от Уимбълдън

Григор Димитров трябваше още през вчерашния ден да изиграе дебютния си дуел на двойки от Мастърса в Монреал, единствено че неприятното време не разреши това да се случи. Така българинът беше длъжен през измината нощ да излиза два пъти на корта, само че въпросното събитие по никакъв метод не му попречи и той се поздрави с победи на всеки един от фронтовете. На сингъл сходен процес беше повече от предстоящ предвид на неговия противник Алексис Галарно, който дебютираше на равнище ATP, но триумфът при тандемите бе повече от неочакван, тъй като първата и ракета ни Андрей Рубльов отстраниха самите първенци от Уимбълдън - Макс Пърсел и Матю Ебдън.

Досега българо-руското дуо в никакъв случай не си беше партнирало в публична среща, само че този факт въобще не попречи на двамата експерти на сингъл да покажат ужасно съгласие между тях и в последна сметка да се наложат с 3:6 6:2 10:8. По този метод Димитров и Рубльов се класираха за осминфиналите, където ще премерят сили с вторите сложени Орасио Себайос и Марсел Гранойерс.

Сблъсъкът въобще не предвещаваше сходен процес, защото любимците пробиха още на старта и се виждаше какъв брой по-комфортно се усещат наоколо до мрежата. Григор и международният номер осем пък постоянно посягаха по едно и също време за някои топки, което водеше до недоразумение в тяхното поле и скоро към този момент губеха с 1:5. Последва прочут напредък за изоставащите в резултата, които завоюваха идващите два гейма, единствено че сетът отиде в актива на Пърсел и Ебдън.

Ролите изцяло се размениха във втората част, където новосформираното дуо се ориентираше надалеч по-добре и синхронът сред първата ни ракета и Рубльов се усъвършенства доста. Световният номер осем стартира да ударя топката с познатата мощност и оставаше без опция за реакция противниците, до момента в който нашият съотечественик беше безукорен при волетата си и най-после супер тайбрек до 10 точки трябваше да реши изхода на конфликта.

Там австралийците поддържаха преднина съвсем от самото начало и в един миг отвориха задатък от 6:3 точки, само че това не се оказа задоволително и равенството беше възобновено при 8:8, след което Димитров и руснакът сложиха точка на разногласието, постигайки един повече от впечатляващ поврат.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР