Григор Димитров трябваше да се изправи срещу Максим Креси в

...
Григор Димитров трябваше да се изправи срещу Максим Креси в
Коментари Харесай

Втора поредна загуба: Григор не можа да се пребори с щастлив губещ в Акапулко

Григор Димитров трябваше да се изправи против Максим Креси в откриващия кръг на конкуренцията в Акапулко, но противникът му е получил хранително натравяне и беше сменен от " щастливия губещ " - Стефан Козлов. По-нискоранкираният играч сподели какъв брой рисков може да бъде, създавайки съществени проблеми на хасковлията благодарение на нетрадиционния си жанр на игра, до момента в който любимецът беше бледа сянка на себе си и 24-годишният тенисист се приближи оптимално до постигането на ефектен триумф.

Съдбата обаче имаше други проекти, защото крампите превзеха тялото на Козлов и дадоха нов живот в мача на нашия съотечественик, от който той се възползва изцяло и изглеждаше покрай реализацията на поврат, когато новобранецът получи нов прилив на сила и довърши започнатото - 7:6(8) 5:7 6:3. Така американският състезател се класира за втория кръг на шампионата, където ще срещне един всред Денис Кудла и Рафаел Надал.

Григор имаше компликации с намирането на ритъма си в срещата и бързо се оказа изправен две две точки за пробив, само че отреагира с осъществяване на праволинеен смач и неспасяем форхенд по диагонала. Американецът обаче получи нова опция да отмъкне сервиса на нашия съотечественик, като този път пласира примерен минаващ удар и реализира своята цел. Впоследствие Козлов завоюва ответното си подаване на нула, а родните ни представител губеше съвсем всяко едно по-продължително разиграване. Грешките валяха една след другата от ракетата на Димитров, до момента в който " щастливия губещ " просто се задоволяваше с вкарването на топката в игра, изчаквайки следващата неправилност от другата страна на мрежата.

Постепенно Гришо се окопити и все по-често наказваше извънредно плитките втори сервиси на съперника си, чиято бездейност разреши на хасковлията изцяло да господства събитията на корта и той справедливо се снабди с късмет за рибрейк. Тогава международният номер 130 организира изненадваща офанзива към мрежата, която се увенча с триумф и геймовете скоро бяха 4:2 в негова изгода.

Българинът действаше с нараснала акуратност с напредването на дуела и постоянно поставяше Козлов в тежки обстановки, от които новобранеца можеше само да разчита на отбранителните си качества, единствено че Григор конструираше доста деликатно разиграванията и скоро обърна нещата до 5:4 в своя изгода. Американецът продължи да демонстрира прекомерно деликатен метод, а някогашният първенец не чакаше втора покана и не след дълго си обезпечи преднина от двоен мини пробив в последвалия тайбрек, само че първата ни ракета сбърка поредност от волета и съобщи сета със сбъркан опит за бекхенд по правата.

The AGONY
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР