Григор Димитров стигна до полуфиналите на Мастърса в Монте Карло,

...
Григор Димитров стигна до полуфиналите на Мастърса в Монте Карло,
Коментари Харесай

Гришо на полуфинал в Монте Карло

Григор Димитров стигна до полуфиналите на Мастърса в Монте Карло, откакто на 1/4-финалната фаза нашият тенисист надделя в три сета против международния №14 Хуберт Хуркач – 6:4, 3:6, 7:6(2) за ва часа и половина игра на кортовете в Княжеството.

В полуфиналната фаза Димитров ще се изправи против Алехандро Давидович Фокина, който по-рано през днешния ден отстрани Тейлър Фриц.

30-годишният хасковлия стартира чудесно мача и брейк в третия гейм се оказа задоволителен за триумфа в първия сет.

Във втората част Хуркач дръпна с 5:2 и в следствие изравни, а в решаващия трети сет полякът на два пъти излизаше с пробив напред, само че не се възползва. Той даже сервираше за успеха при 5:4, само че българинът съумя да изравни. В следствие при 6:5 Димитров пропусна два мачбола, само че в тайбрека поведе с 5:1 и по-късно затвори мача при третата си опция, с цел да се класира за полуфиналите в шампионата за повторно след 2018 година.

Опитвах се да го слагам напрегнат при всяка опция, изключително в третия сет, когато той на два пъти имаше пробив задатък. За мен беше значимо да връщам оптимално доста топки в игра. Усещах, че по този начин го карам да не се усеща удобно на корта, разяснява Димитров.

С триумфа хасковлията си обезпечи 249 740 евро и 360 точки за международната класация, в която заема 29-ото място. Следващият му противник ще бъде 22-годишният Алехандро Давидович Фокина (Испания).
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР