Григор Димитров стартира участието си на турнира от сериите "Мастърс"

...
Григор Димитров стартира участието си на турнира от сериите "Мастърс"
Коментари Харесай

Преобразен Григор смачка Юмбер, да трепери Гофен

Григор Димитров започва присъединяване си на шампионата от сериите "Мастърс " в Париж с победа над представителя на домакините Юго Юмбер след 4:6, 6:1, 6:2 след час и 38 минути игра.

Димитров започва със сервис и съумя небрежно да поведе с 1:0 за 1 минути игра. Във втория гейм на първия сет френският младок взе подването си и изравни. В третия гейм пристигна и първият пробив, който влезе в сметката на французина, след 30:0 и 40:15, той съумя да пробие Григор и поведе с 2:1.

Френският младок затвърди пробива си, откакто губеше с 0:30, само че в последна сметка загуби, а резултатът стана 3:1 в интерес на Юмбер. В петия гейм Димитров взе подаването си и понижи изоставането си до 2:3. В 6-ия гейм Димитров поведе с 30:0, само че позволи равнене до 40:40, след което и загуби, а резултатът стана 2:4. Набързо Григор взе подаването си и понижи изоставането до 3:4. В осмия гейм на първия сет Григор съумя да върне пробива и изравни до 4:4. Това се случи, откакто Димитров имаше две благоприятни условия за пробив, само че се стигна до равнене, а по-късно при третата опция пробивът пристигна.

Последва нова реакция от страна на Юмбер и той още веднъж проби, с цел да поведе с 5:4 за 37 минути игра, последва затвърждаване на пробива и Юмбер поведе с 6:4.

Димитров започва стремително във втория сет и откакто взе подаването си, съумя и да пробие, с цел да поведе с 2:0. В рамките на единствено 12 минути Димитров взе и второто си подаване в сета и поведе с 3:0. След замяна на геймове се стигна до 4:1 в интерес на българския тенисист. Последва нов пробив за 5:1 в интерес на ракета №1 на България. С лекост пристигна и следващия гейм в интерес на Димитров и се стигна до 6:1, а с това и резултатът беше подравнен - 1:1 сета.

Григор започва чудесно в третия сет и съумя да пробие противника още в първия гейм за 1:0. Димитров затвърди пробива и поведе с 2:0. Юмбер въпреки всичко съумя да вземе третия гейм и понижи изоставането си до 1:2. Стигна се до 4:2 и 40:15 при сервис на Юмбер, последва пробив и се стигна до 5:2 след втория пробив. В осмия гейм Димитров взе подаването си и завоюва с 6:2, а с това и мача.

Хасковлията има да пази 90 точки за международната класация, откакто през предходната година стигна до третия кръг.

Димитров ще се изправи против собствен остарял познайник - номер 12 в схемата Давид Гофен във втория кръг, който пропусна първия кръг.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР