Григор Димитров стартира сезона на трева с бърза победа над

...
Григор Димитров стартира сезона на трева с бърза победа над
Коментари Харесай

Григор Димитров стартира сезона на трева с бърза победа

Григор Димитров започва сезона на трева с бърза победа над Александър Вукич - 6-3, 6-4, в мач от първия кръг на квалификациите в Куинс. Българинът, който е първенец от конкуренцията през 2014-а, целеустремено избра да започва още от пресявките, с цел да натрупа игрова процедура.


Срещата с Вукич продължи 59 минути, в които българинът показва отлично равнище на сервис. Той осъществя 13 аса и не даде нито един брейкбол на противника.

Първият сет беше решен от един пробив, дело на Димитров в четвъртия гейм. Той пристигна за преднина 3:1, след което до края на частта българинът загуби общо 2 точки на собствен сервис. През втората част българинът проби за 4:3 гейма, което се оказа задоволително, с цел да се поздрави с крайния триумф.

Благодарение на успеха българинът си обезпечи място във финалния кръг на пресявките, където ще срещне Фелисиано Лопес (Испания) или Артур Риндернек (Франция).

Изключително любопитен би се оказал двубой сред Димитров и Лопес – двама някогашни първенци от шампионата. Българинът завоюва трофея в Куинс клъб през 2014 година, когато на финала победи точно Лопес. Испанецът пък стана първенец през 2017 година, като по пътя към трофея взе реванш и победи Димитров (на полуфиналите). /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР