Григор Димитров стартира с чиста победа в Индиън Уелс

...
Първата ракета на България Григор Димитров се класира за третия
Коментари Харесай

Първата ракета на България Григор Димитров се класира за третия кръг на откриващия турнир от сериите Мастърс за 2022 година в Индиън Уелс (САЩ). Световният №35 се възползва от получения шанс да стартира директно от втори кръг и елиминира Джордан Томпсън (Австралия) в два сета - 7-6(3), 6-2.

30-годишният Димитров, който зае мястото в схемата на недопуснатия в Съединените щати заради липса на ваксина срещу коронавирус №2 Новак Джокович, поведе с пробив в седмия гейм на първата част, но още в осмия позволи рибрейк. Ситуацията се повтори и в началото на тайбрека - Григор осъществи минипробив в сервиса на 27-годишния австралиец, но загуби второто си подаване с двойна грешка. Последва такава и от страна на Томпсън, което откри пътя на българина към успеха в сета след още един минипробив и уинър при втория сетбол след малко над един час игра, съобщава БФ Тенис.

Втората част приключи само за 37 минути, след като Григор заигра с повече настроение и пласира редица фантастични удари за радост на публиката, сред която имаше и сериозна българска агитка. Хасковлията проби в четвъртия гейм и затвърди за аванс от 4-1, а при 5-2 стигна до два мачбола на посрещане и затвори срещата още с първия от тях.

На 1/16-финалите Димитров ще срещне Александър Бублик (Казахстан), който елиминира Анди Мъри (Великобритания) също в два сета - 7-6 (9), 6-3. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР