Григор Димитров сподели своите очаквания преди началото на Мастърса в

...
Григор Димитров сподели своите очаквания преди началото на Мастърса в
Коментари Харесай

Григор в Маями: Трябва да си върна ритъма и да печеля отново

Григор Димитров показа своите упования преди началото на Мастърса в Маями.

Като трети подложен Гришо ще играе непосредствено във втори кръг, само че фактът, че е в серия от три следващи загуби, го кара да понижи упованията към себе си. В същото време, Димитров увери, че се усеща добре и е решен да си върне ритъма, и още веднъж да стартира да побеждава.

"Определено ще понамаля упованията си малко преди началото на шампионата. Просто не съм изиграл толкоз доста мачове през последните няколко седмици ", съобщи Димитров.

"Започвам още веднъж да усещам добре тялото си и се усещам убеден. Стъпка по стъпка желая да изградя играта си и да съм сигурен, че върша най-хубавото, на което съм кадърен. "

През годините Григор има положителни мемоари от "Крендън Парк ", който приема за последна година шампионата в Маями преди той да се реалокира на стадион "Хард Рок ".

"Имам доста мемоари. Една от първите ми огромни победи бе тук. Турнирите Ориндж Боул (престижни съревнования за юноши б.р.), в които играх през годините. Има толкоз доста история. "

През 2012, при второто си присъединяване в шампионата и под №102 в света тогава, Димитров победи №7 Томаш Бердих по пътя към четвъртия кръг. Оттогава до момента единствено през 2016-а Гришо съумя още веднъж да стигне до тази фаза.

"Това е шампионат, в който постоянно съм желал да се показва добре и съм успявал да играя добре през годините. Но в никакъв случай до степента, която съм желал. "

Българинът приказва и за превъзходната 2017-а година и сложните последни седмици. "Миналата година бе много интензивна - с тренировки, пътешестване, доста мачове. Така че е разумно в даден миг това да ти повлияе. Смятам, че последните седмици не бяха изключително положителни за мен. "

"Затова би трябвало още веднъж да си върна ритъма, да съумя да работя за 5, 6, 7 дни тренировки и да се усещам добре, и да съм сигурен, че тялото ми се усеща добре. И след това да стартира да спечелвам мачове. "

"Прогресирайки, се надявам да се върна на същото равнище. Защото да си го признаем, в никакъв случай не може да играеш на едно равнище всеки ден. Затова от време на време, когато си на корта, се нуждаеш да спечелиш с това, което имаш в дадения ден. "
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР