Григор Димитров сподели, че няма да подлага себе си на

...
Григор Димитров сподели, че няма да подлага себе си на
Коментари Харесай

Григор Димитров: През новия сезон без напрежение и повече грижи за тялото

Григор Димитров показа, че няма да подлага себе си на в допълнение напрежение, с цел да се завърне бързо в подножието на върха на ранглистата – там, където беше в края на 2017 и началото на 2018 година, пише dcnews.bg. 

Бившият №3 към момента си спомня тежката травма в рамото, която не му разреши да играе пълностоен тенис в първите месеци от изминалата акция, и не желае да избързва, играейки на доста шампионати при започване на 2020 година

„ Ще бъде година, която ще си припомням до края на живота ми “, сподели Григор в Сидни, представен от Straitstimes. „ Да, тялото ми се усеща сносно в този момент. Все още следя под лупа доста огромна част от работата ми и от това, през което преминавам. Определям ритъма си по верния метод. Не бързам, а това е хубаво нещо “.

Въпреки че имаше турбулентен сезон, Григор се завърна назад на най-голямата сцена. В началото на акцията българинът претърпя тежки загуби и изпадна обратно в ранглистата. Всичко за него се промени в Съединени американски щати. Водещият ни тенисист влезе като 78-и в света в последния за годината „ мейджър “, имаше три следващи загуби и игра на корт №11 в първия си мач. След Ню Йорк българинът може да се похвали с това, че победи 20-кратния първенец от Големия шлем Роджър Федерер на най-голямата сцена в света „ Артър Аш “. После направи мощен Мастърс в Париж, където стигна до 1/2-финалите и игра като еднакъв с Новак Джокович.

„ Няма да избързвам и да играя прекалено много шампионати в ранната фаза на сезона. Ще се грижа за тялото си. Това е приоритет номер едно “, показа международният №20.

„ Очевидно, не се състезавах пълноценно в първите четири месеца от годината и това сложи пред мен доста подозрения, изпаднах обратно в ранглистата. Но в това време бях кадърен да се възстановя колкото се може по-бързо и в този момент се надявам, че съм в позиция, от която мога единствено да се усъвършенствам. Наистина ще се съсредоточа върху това “, счита Димитров.

Григор влиза в ролята на играещ капитан за България на ATP Cup, а Димитър Кузманов открива акцията за състава ни с дуел против Камерън Нори на 3 януари в Сидни. Мачът сред вторите ракети на двете страни в шампионата ще стартира в 08:30 часа българско време, а след 10:00 часа на корта излизат топ тенисистът ни и водещият играч на британците Даниел Еванс.

„ Няма подозрение, че това е предизвикателство. Винаги ми е било фантазия да бъда от другата страна и мисля, че да си треньор в никакъв случай не е елементарно. Не знам дали ще бъда добър треньор. Мога единствено да споделям опита си и визията си с другите момчета “, показа Димитров.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР