Григор Димитров спечели завързан и атрактивен сблъсък с Маркос Гирон

...
Григор Димитров спечели завързан и атрактивен сблъсък с Маркос Гирон
Коментари Харесай

Отпуши се! Гришо на полуфинал във Виена след инфарктна побед...

Григор Димитров завоюва завързан и атрактивен конфликт с Маркос Гирон - 6:3, 4:6, 6:4 за 1 час и 57 минути игра, с цел да се класира на полуфиналите на шампионата от сериите АТР 500 във Виена

За първи път от Антверп 2020 топ тенисистът ни се класира на полуфинал в зала, както и за първи път в кариерата си той стига до предпоследното ходило във Виена. Също преди два сезона Гришо игра четвъртфинал с Даниел Еванс, който загуби в три сета, само че в този момент наложи преимуществото и сподели солидна част от класата си против непримиримия Гирон.

Разликата в класите сред двамата бе явна и първата ни ракета показва какъв брой по-способен е на корта от съперника си в откриващия сет. След това обаче стартира да позволява огромен брой непредизвикани неточности, а Гирон увеличи % на вкаран първи сервис и правеше всичко допустимо, с цел да принуждава противника си да извършва повече удари.

Дори и срещата да не бе лека за Димитров от психическа позиция, той избегна закъснение от 2-4 в третия сет, измъквайки се от 0-40 и съумя да се пребори за триумфа.

В идващия кръг чака Даниил Медведев или Яник Синер.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР