Григор Димитров спечели първа титла от 2017 година насам, след

...
Григор Димитров спечели първа титла от 2017 година насам, след
Коментари Харесай

Григор Димитров спечели титлата в Бризбън

Григор Димитров завоюва първа купа от 2017 година насам, откакто победи Холгер Руне от Дания със 7-6(5), 6-4 във финала на шампионата от сериите АТП 250 в Бризбън.

Българският тенисист печели трофея от конкуренцията за повторно в кариерата си и взима общо девета купа на равнище АТП, напомня БГНЕС.

Именно отпреди 7 сезона датираше и въобще последният успех на най-хубавия български тенисист в историята. В края на онази година Григор ликува с трофея от Финалите на АТР в Лондон, след което кариерата му навлезе в дълга пауза откъм извоювани оценки.

Общо това е 9-а купа в кариерата на 32-годишния Димитров от 18 изиграни финала в професионалния тур. В предходните три случая, в които стигна до последния мач в шампионат от веригата на АТР (веднъж през 2018 година и два пъти през 2023 г.), първата ни ракета не съумя да завоюва нито един сет.

Хасковлията постави завършек на тази отрицателна серия с съвсем съвършено изигран тайбрек на първата част против 20-годишния датчанин през днешния ден. След като 12-те гейма минаха без пробив, българинът поведе с 3:0 т. след два минипробива. Руне съумя бързо да върне единия от тях, само че Димитров запази остатъка от задатъка си до края и поведе с 1-0 след 71-минутен сет.

Битката за всяка точка продължи и във втората част, само че в нея скандинавецът към този момент изглеждаше все по-напрегнат и обезверен, до момента в който нашият топ тенисист резервира търпението и хладнокръвието си. Това даде резултат в 7-ия гейм, в който Григор реализира въобще първия брейк в мача, след което го затвърди за преднина от 5:3, написа Сега бг. 

Димитров стигна до две шампионски точки още в подаването на противника си в 9-ия гейм, само че младият датчанин съумя майсторски да ги отрази и принуди някогашния №3 в света да сервира за купата. Настоящият №14 в ранглистата го стори по възмпжно най-убедителния метод и материализира още първия от трите си следващи мачбола на свое подаване след 2:19 ч. на централния корт " Пат Рафтър Арина ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР