Григор Димитров спечели два мача за ден на Мастърс-а в

...
Григор Димитров спечели два мача за ден на Мастърс-а в
Коментари Харесай

Гришо с две победи на Мастърс-а в Монреал

Григор Димитров завоюва два мача за ден на " Мастърс " -а в Монреал. Първо първата българска ракета и №19 в света пречупи дебютиралия с " уайлд кард " в шампионат от АТП канадец Алекси Галарно (№237) на сингъл. После победи и на двойки. Гришо игра за първи път в тандем с втората ракета на Русия и №8 в света Андрей Рубльов. Двамата победиха в зрелищен мач опитните австралийци Матю Ебдън и Макс Пърсел с 3:6, 6:2, 10:8. Съперниците им са тазгодишни първенци от " Уимбълдън " и финалисти на Откритото състезание на Австралия.

Димитров откри акцията си на сингъл в Монреал с победа с 6:2, 7:5 над Галарно. 31-годишният българин проби 2 пъти 23-годишния канадец в първия сет. През втората част изоставаше с 2:5, само че откри ритъма си и след серия от 5 следващи гейма мина първото затруднение.

Снощи във II кръг Гришо излезе на корта против Алекс Де Минор (Авл, №21), който в профил на старта в два дни Денис Шаповалов (Кан, №22), който е в черна серия с 9 загуби в последните си 10 срещи. Мачът им бе пресечен поради дъжд в тайбрека на втория сет, само че при доиграването австралиецът победи със 7:5, 7:6 (4). Де Минор и Гришо имат по една победа в досегашните си дуели. Австралиецът е завоювал общо 6 АТП трофея, последния от които предишния понеделник на ATП 250 шампионата в Атланта.

Димитров победи Де Минор на 1/8-финал на US Open 2019 с 3:0, само че през 2020 година загуби от него на полуфинал в Антверпен.

Последвайте или харесайте вестник " ДУМА " във ФЕЙСБУК --> <--

Споделяйте нашите изявления.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР