Григор Димитров си спомни за първото си участие на турнира

...
Григор Димитров си спомни за първото си участие на турнира
Коментари Харесай

Да върнем лентата: Димитров разказа за скъп спомен от Ротердам


Григор Димитров си спомни за първото си присъединяване на шампионата в Ротердам. Българинът описа в изявление за домакините на шампионата какво е изпитал, когато е дебютирал, и призна, че това е бил един от моментите, в които е осъзнал, че мястото му е измежду най-хубавите.

„ Спомням си, че пристигнах на шампионата и трябваше да играя квалификации. Имах „ уайлд кард “ за квалификациите. Бях доста разчувствуван “ – споделя Димитров.

„ Тогава пристигнаха при мен, с цел да ми кажат, че ще ми дадат „ уайлд кард “ напряко за главната скица. Помислих си: „ Боже, това е толкоз необикновено! “ – добави българинът.

Първата ни ракета играе с Томаш Бердих през 2009 година. Димитров печели с 4-6, 6-3, 6-4, а в идващия дуел излиза против Рафаел Надал, който по това време е №1 в международната класация.

„ Бях доста нервозен, не можах да дремя предходната нощ. Спомням си, че трябваше да играя във вечерната сесия. По време на загрявката се потях толкоз доста, до момента в който правех подскоци и всичко останало. Бях обхванат от момента, в никакъв случай няма да го не помни. В рамките на 2-3 часа все едно бях на друга планета. Изживях го по доста друг метод “.

„ Когато последната точка пристигна, не можех да допускам. За мен нямаше значение дали ще победя или ще изгубя. По-важно беше, че осъзнах, че мога да играя на това равнище – равнището на най-хубавите. А и знаех, че във втори кръг ме чака Рафа Надал – това ми даде криле “.

„ В рамките на 48 часа изпитах всички усеща, което може да е главозамайващо за толкоз младеж “.

Григор губи от Надал 5-7, 6-3, 2-6.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР