Григор Димитров ще започне участието си на Откритото първенство на

...
Григор Димитров ще започне участието си на Откритото първенство на
Коментари Харесай

Григор започва срещу американец на US Open

Григор Димитров ще стартира присъединяване си на Откритото състезание на Съединени американски щати по тенис против представителя на домакините Стийв Джонсън. 

Поставеният под номер 17 в схемата българин добре познава Джонсън. Двамата бяха противници и в първия кръг на " Уимбълдън ", когато българинът се отхвърли във втория сет поради травма. Имат осем мача един против различен, като салдото е 5:3 в интерес на Димитров.

При триумф във втория кръг, Григор ще срещне Брендън Накашима (САЩ) или квалификант, а в третия кръг е вероятен мач с италианеца Яник Синер.

В четвъртината от жребия, в която е Димитров, са още полякът Хуберт Хуркач (номер 8) и испанецът Карлос Алкарас (номер 3).

Защитаващият купата си Даниил Медведев от Русия, който е подложен под номер 1 в схемата, ще открие шампионата с мач против американеца Стафан Козлов.

Носителят на 22 трофеи от Големия шлем Рафаел Надал стартира шампионата с дуел против участващия с " уайлд кард " австралиец Ринки Хиджиката, а най-балансирана наподобява втората четвърт на жребия, където са някогашните финалисти в шампионати от Шлема Стефанос Циципас, Матео Беретини и Каспер Рууд.

Часове преди тегленето на жребия сърбинът Новак Джокович разгласи, че няма да играе в Ню Йорк, защото не е имунизиран против ковид и не е получил позволение за влизане на американска територия от локалните управляващи.

Димитър Кузманов се класира третия и заключителен кръг на квалификациите последния за годината шампионат от Големия шлем.

Пловдивчанинът, който към момента търси първото си присъединяване в съществена скица на мейджър, реализира влиятелна победа над британеца Лиъм Броуди, номер 131 в света, с 4:6, 6:1, 6:4 за два часа и 11 минути игра.

На последното затруднение негов конкурент ще бъде американецът Брендън Холт, номер 296 в света. Досега 29-годишният Кузманов и 24-годишният Холт не са играли един против различен.

Първата ни ракета при дамите Bиктория Томова също стигна до третия кръг на пресявките, откакто отстрани Йоане Цугер от Швейцария - 6:3, 7:6 (10:8) за 1 час и 44 мин.

Следващата съперничка на Томова е Виктория Кузмова (Словакия), която се оправи с 2:0 сета с Настася-Марияна Шунк (Германия).
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР