Григор Димитров ще започне участието си на Мастърс турнира в

...
Григор Димитров ще започне участието си на Мастърс турнира в
Коментари Харесай

Един от възможните съперници на Григор Димитров се отказа


Григор Димитров ще стартира присъединяване си на Мастърс шампионата в Маями против Фабио Фонини или Ян-Ленард Щруф. Италианецът и германецът играят между тях към среднощ.

Първоначално Фонини трябваше да срещне Констант Лестиен, само че французинът се отдръпна от Miami Open, което отвори опция за Щруф да влезе като „ благополучен губещ “ в главната скица.

В момента Фонини е №91 в света, а двамата с Григор са положителни познайници. Играли са седем пъти между тях, като българинът има пет победи.

Григор води и с 3-2 победи в общия баланс против Щруф. За последно двамата играха през 2021 година в Монте Карло, когато международният №27 се наложи с 6-3, 6-4. От всичките им конфликти единствено един е на хард – през 2013 година в Стокхолм, където първата ни ракета се постанова с 6-1, 6-3.

Жребият не е изключително елементарен за някогашния №3, защото още в трети кръг той може да срещне Яник Синер. Италианецът ще би трябвало да победи Ласло Джере или квалификант.

Всичко това е във втората половина на схемата, като вероятно на осминафинал Григор може да срещне Андрей Рубльов, а на четвъртфинал Каспър Рууд или Александър Зверев.
Tenniskafe.com · Подкастът Tennis Cafe: Кой ще спре Алкарас?
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР