Григор Димитров ще стартира участието си на Уимбълдън 2022 в

...
Григор Димитров ще стартира участието си на Уимбълдън 2022 в
Коментари Харесай

Димитров и Томова стартират на Уимбълдън в понеделник


Григор Димитров ще започва присъединяване си на Уимбълдън 2022 в понеделник. Това е несъмнено заради обстоятелството, че българинът се намира в горната половина на схемата, където е и първенецът от 2021-а Новак Джокович.

Както постоянно, достойнството да открие шампионата има първенецът при мъжете от предходното издание, което значи, че в понеделник програмата на Централния корт ще бъде открита в 15:30 часа българско време с дуела Новак Джокович – Сону Куон.

Съответно и всички останали мъжки мачове в горната половина ще бъдат извършени в първия ден от конкуренцията, включително и срещата на Димитров със Стив Джонсън.

В понеделник своите мачове от първи кръг ще изиграят още Карлос Алкарас, Каспър Рууд, Хуберт Хуркач плюс любопитния конфликт сред Яник Синер и Стан Вавринка.

По всяка възможност в понеделник ще гледаме и другия представител на България в главната скица – Виктория Томова. Ракета №1 при дамите е в долната половина при дамите. Към момента няма публично удостоверение, само че упованията са мачовете в нея да са в понеделник, до момента в който във вторник да бъдат тези от горната.

Традицията повелява програмата във вторник да бъде открита от шампионката при дамите. Ашли Барти обаче приключи кариерата си, което слага въпросът коя тенисистка ще получи въпросната чест. Според осведомени вариантите са три – международната №1 Ига Швьонтек, шампионката от 2019-а Симона Халеп и легендата Серина Уилямс. И трите са част от горната половина на схемата, което значи, че техните дуели ще са във втория ден на шампионата.

Почти несъмнено е и друго – това, че вторият мач на Централния корт във вторник ще бъде дуелът на Рафаел Надал против Франсиско Серундоло.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР