Григор Димитров ще срещне Макензи Макдоналд в първия кръг на

...
Григор Димитров ще срещне Макензи Макдоналд в първия кръг на
Коментари Харесай

Жребият в Пекин: Григор стартира срещу екзекутора на Надал от АО; Алкарас е в същата половина

Григор Димитров ще срещне Макензи Макдоналд в първия кръг на извънредно мощния АТР 500 шампионат в Пекин. Българинът, който в хода на отминалата седмица даде оптимистични знаци за представянето си в хода на азиатското турне и доближи полуфиналите на конкуренцията в Чънгду, не откри място измежду поставените за надпреварата в китайската столица, само че пък за сметка на това шансът му се усмихна и го изправи против участващия чрез " уайлд кард " американец.

Най-добрият ни тенисист по-рано през сезона към този момент се разправи със международния номер 39, освен това на домашния му шампионат във Вашингтон, което ни кара да чакаме нова победа за Гришо над въпросния конкурент, чиито най-големи триумфи през 2023-та се свеждат до два полуфинала на равнище АТР 250, един четвъртфинал в сериите " Мастърс 1000 ", както и детронирането на Рафаел Надал на Аустрелиън Оупън. В случай на триумф за Димитров, който е някогашен финалист в Пекин, пред него се явява първото съществено тестване на пътя му в лицето на един всред младите Феликс Оже-Алиасим и третия подложен Холгер Руне, от който загуби на Уимбълдън.

Място измежду четвъртфиналистите в конкуренцията за първата ни ракета пък по всяка възможност ще значи конфликт против номер шест в схемата - Яник Синер, до момента в който тази четвъртина след това се събира с първата такава, чийто лидер е топ поставеният Карлос Алкарас, като той е евентуалното предястие за българина по пътя към нов край в китайската столица.

Целия чоп за АТР 500 шампионата в Пекин бихте могли да разгледате тук:

ATP500 Beijing main singles draw
— Michal Samulski (@MichalSamulski)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР