Григор Димитров ще срещне квалификант в първия кръг на Мастърса

...
Григор Димитров ще срещне квалификант в първия кръг на Мастърса
Коментари Харесай

Гришо срещу квалификант в Мадрид, след това го чака Джокович

Григор Димитров ще срещне квалификант в първия кръг на Мастърса в Мадрид, който започва в понеделник. Българинът обаче няма подобен шанс, в случай че погледнем към втория кръг, тъй като там го чака №1 в схемата Новак Джокович. Сърбинът стартира непосредствено от тази фаза, тъй че една победа на Димитров ще значи конфликт с 15-кратния първенец от Големия шлем.

Интересен факт е, че точно в Мадрид през 2013-а пристигна единствената до този миг победа за Григор над Джокович и въобще над настоящ №1.

Ако българинът успее да повтори това достижение, то нататък може да срещне някой всред Жереми Шарди, Жо-Вилфрид Цонга, Диего Шварцман и Марко Чекинато.

Другите сложени в тази първа четвърт на схемата са Мартин Чилич и Хуан Мартин Дел Потро.

Успех в първи кръг ще усъвършенства и точковият актив на българина, защото преди година той отпадна още на старта от Милош Раонич.

Във втората четвърт огромните имена са Роджър Федерер и Доминик Тийм, които могат да се срещнат на четвъртфинал. Маестрото ще направи завръщането си на клей против спечелилия от Ришар Гаске/Алехандро Давидович Фокина, а по-късно може да срещне Давид Гофен или Гаел Монфис.

Шампионът от Монте Карло Фабио Фонини пък е вид за противник на Тийм в трети кръг.

Рафаел Надал е лидер на втората половина, а още на старта няма да му бъде елементарно против спечелилия от конфликта на кандските суперталанти Феликс Оже-Алиасим и Денис Шаповалов. Кей Нишикори и Стан Вавринка са разновидности за противници на Матадора на четвъртфинал.

В другата четвърт на долната половина пък са Александър Зверев, Стефанос Циципас, Борна Чорич и започващият последния шампионат в своята кариера Давид Ферер, чийто противник е Роберто Баутиста Агут.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР