Григор Димитров ще открие тревния си сезон след по-малко от

...
Григор Димитров ще открие тревния си сезон след по-малко от
Коментари Харесай

Пресявките в Куинс: Григор срещу непознат съперник; възможно повторение на финала от 2014-та

Григор Димитров ще открие тревния си сезон след по-малко от 48 часа, откакто реши да стартира присъединяване си на ATP 500 конкуренцията в Куинс от квалификациите, с цел да натрупа допустимо по-голям брой мачове, въпреки че умерено можеше да попадне непосредствено в главната скица. Българинът пази прелестни мемоари от този шампионат, защото през 2014-та година завоюва трофея, надигравайки Фелисиано Лопес в трагичен трисетов конфликт на финала. Интересното е, че тази година бихме могли още веднъж да станем очевидци на конфликт сред Димитров и испанския деец, само че този път борбата им би решила кой всред тях да попадне в главната скица на надпреварата.

Преди това обаче вторият подложен ще би трябвало за пръв път в своята кариера да се сблъска с австралиеца Александър Вукич, който сега се намира на рекордната си 91-ва позиция в международната класация. Наглед това е отличен чоп, тъй като Вукич няма нито една победа в ATP Тура на тревна настилка, само че несъмнено може да бъде рисков противник, тъй като има доста мощен сервис и българската аудитория се увери от първо лице в неговите качества, защото той надигра Фабио Фонини и Фернандо Вердаско на миналогодишния Sofia Open, с цел да се класира за втория си и досега финален 1/4-финал на най-високото тенис равнище.

Ако първата ни ракета съумее да преодолее съпротивата на международния номер 91, то във финалния кръг на пресявките ще срещне един всред Артур Риндеркнеш (световен номер 85) и Фелисиано Лопес (световен номер 580). Наглед французинът е сериозен любимец, имайки поради, че през предишния сезон доближи до своя дебютен ATP край и влезе в топ 50 на света, единствено че 41-годишният деец има впечатляващите 4 трофеи на тревна настилка и на два пъти е достигал да трофея в Куинс, тъй че не трябва да бъде подценяван.

Queen`s ATP 500 Qualifying draw
— Tennis Draws (@DrawsTennis)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР