Григор Димитров ще открие сезона си на твърда настилка в

...
Григор Димитров ще открие сезона си на твърда настилка в
Коментари Харесай

Григор Димитров срещу Адриан Манарино - анализи, очаквания и коефициенти

Григор Димитров ще открие сезона си на твърда настилка в Северна Америка с присъединяване на конкуренцията във Вашингтон и негов противник на старта там ще бъде Адриан Манарино. До този миг двамата са се срещали общо три пъти, като всеки от дуелите се е състоял на хард и е завършвал с триумф за българина. Предстоящият конфликт посред им ще стартира не преди 21:30 часа българско време, а до тогава дано да поразсъждаваме по какъв начин най-хубавият ни тенисист би могъл да удължи победната серия против френския си съперник.

Какво можем да чакаме от Адриан Манарино?

Манарино се намира под номер 67 в международната ранглиста, а това е с 45 позиции по-ниско от неговата връхна точка в кариерата. Въпреки че е на 34-годишна възраст, Адриан има едвам една извоювана купа, до момента в който в същото време е изгубил цели девет финала на равнище ATP.

Французинът изрично може да бъде считан за един от най-неортодоксалните състезатели в Тура и без подозрение има качествата да сътвори проблеми на съвсем всеки конкурент. Силата на ветерана се крие в неговото схващане на играта, а не в притежаването на някакви изключително мощни удари. Манарино разчита чудесно метода на своите противници и разполага с прелестна техника, която му дава опция да импровизира на корта, сменяйки непрестанно темпото.

Той несъмнено може да бъде подложен измежду дребното хора, които съвсем не отстъпват по креативност на родния ни представител и рядко знаеш какво тъкмо те чака. Самият Анди Мъри споделя, че ненавижда да играе против Адриан, тъй като няма никаква визия какъв ход ще предприеме французинът.



Манарино не разчита на грубата мощ при отиграванията си, като най-важното за него е насочването на топката и това да я държи оптимално ниско, тъй че съперникът му да не може да нанесе уинър в разиграването. Левичарят е занаятчия в скъсяването на ъглите и конструира точките методично, до момента в който изхвърли другия тенисист настрана от полето, трансформирайки завършващия удар в чиста условност.

Друга мощна страна на ветерана е неговото възприятие към топката. Той може с лекост да прави безусловно недостижими къси топки и стоп волета, които са със мощно назад въртене и даже от време на време могат да се върнат в неговата половина. Поначало международният номер 67 е относително мек състезател, единствено че от време на време форсира чудесно с плоските си удари и може несъмнено да те изненада, покачвайки внезапно темпото в осъществяванията си.

Как може да противодейства Григор?

За Григор е значимо да държи нещата оптимално опростени и да не влиза в надхитряния с Манарино. Димитров има доста по-остри удари, с които съумява незабавно да придобие надзор над точката, за разлика от неговия противник, който би трябвало да направи серия от по-агресивни осъществявания, с цел да доближи до спечелването на дадена замяна.

Спортно-техническите качества и атлетизмът на нашия съотечественик са на напълно друго равнище по отношение на тези аспекти у французина, тъй че българинът би трябвало да бъде агресорът в дуела и да не дава нито за момент самодейността на левичаря, тъй като той става рисков тъкмо когато може да взема топката оптимално рано, и ще направи всичко допустимо да изкара Гришо от най-благоприятен темп.



Вторите подавания на Манарино са също негова изявена уязвимост, която родният ни представител може да експлоатира с мощни ретури, които да му дадат нужното преимущество в геймовете на посрещане. Първата ни ракета би трябвало да бъде оптимално съдбоносен, щом реши да търси пряк свършек, защото Манарино е доста добър в контрадействията и е извънредно рисков, имайки нужния ъгъл да съкрати удара си.

Това е и основната причина, която ме кара да мисля, че за Димитров ще бъде по-удачно да държи топката надълбоко в центъра на корта при по-продължителните разиграния, тъй като по този метод обезврежда един от най-сериозните козове на ветерана.

Очаквания и коефициенти

Аз персонално чакам Гришо да стартира малко по-трудно заради неналичието на спортна процедура в последните седмици, до момента в който Манарино взе участие в два шампионата през това време и евентуално ще сътвори съществени проблеми на сънародника ни в самото начало, единствено че това надали ще продължи през цялостния интервал от конфликта и не би трябвало Григор Димитров да допусне изненада на старта.

Букмейкърите също дефинират хасковлията за любимец, предлагайки ставка от 1.40 за негов краен триумф, а възможностите на французина се котират на 3.00, въпреки че тези предварителни прогнози постоянно биват опровергавани в професионалния тенис, само че се надявам този път казусът да не е подобен и Григор да ни зарадва с победа, като срещата още веднъж ще може да наблюдавате на нормалните линкове в Tennis.bg!

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР