Григор Димитров ще изиграе втория си мач от турнира Brisbane

...
Григор Димитров ще изиграе втория си мач от турнира Brisbane
Коментари Харесай

Григор Димитров - Кайл Едмънд: Битка за място на полуфинал в Бризбън

Григор Димитров ще изиграе втория си мач от шампионата Brisbane International 2018 против необикновен противник.

Британецът Кайл Едмънд е представител на младата генерация тенисисти, които нахлуват мощно в международния хайлайф. Той ще стане на 22 години в понеделник и е хубаво да няма огромен състезателен мотив, с който да отпразнува рождения си ден.

Едмънд е публично втора ракета на Англия, само че предвид на положението на Анди Мъри скоро ще стане №1. Той е роден в Йоханесбург (ЮАР) и от три годишен живее на Острова. Труден е за продупчване и може да играе добре на всички настилки. Може да си спомним мача му с Рафаел Надал в Монте Карло през април предходната година, когато изтеза " Краля на клея ". Хубавото е, че редува мощни със слаби мачове и до момента не съумява да изиграе цялостен сполучлив шампионат.

През август във Вашингтон Кайл изтеза българския № 1 при единствената им среща до момента. Тогава Гришо завоюва с 7-5, 4-6, 6-3. Това в месеца, в който последва триумфа в Синсинати.

Досега в Бризбън Едмънд изигра два доста дълги и оспорвани мача против млади тенисисти като него. Първо се оправи с канадеца Денис Шаповалов със 6-7(5), 6-7(4), 6-4. Вчера по сходен метод съумя да отстрани корееца Хьон Чун след 7-6(3), 5-7, 6-4.

Интересен факт е, че Едмънд беше участник в популярния мач с Шаповалов за Купа Дейвис при започване на 2017 година, когато канадецът нокаутира съдията на стола с топка.

Надяваме се, че Григор си е взел поука от дуела с Милман. Той е любимец на букмейкърите с коефициенти 1.36 против 3.25. Трябва да го потвърди на корта.
Сортирай

преди 25 минути

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР