Григор Димитров ще има много трудна задача в мисията си

...
Григор Димитров ще има много трудна задача в мисията си
Коментари Харесай

Тежък жребий за Григор в Мелбърн

Григор Димитров ще има доста сложна задача в задачата си да повтори миналогодишния четвъртфинал на Аустрелиън оупън. Българският тенисист изтегли тежък чоп за първия шампионат от Големия шлем, а негов противник на старта е сърбинът Янко Типсаревич. 34-годишният деец надали е в най-хубавата си форма, защото не е играл от края на 2017-а и даже изпадна от ранглистата. Той се добра до главната скица като употребява предпазен ранкинг базирайки се на травма.
Иначе Типси е стигал до 8-о място в ранглистата, а най-големият му триумф е извоюваната купа „ Дейвис “ с тима на Сърбия през към този момент далечната 2010-а. Типсаревич е неуместен противник за Димитров, като нашият губи 4 пъти в петте срещи посред им.
„ Не ме е боязън да играя против мощен противник в първия кръг – съобщи българинът. – От пет дни съм в Мелбърн, упражнявам и се усещам чудесно. “
При триумф Григор ще срещне спечелилия всред Пабло Куевас (Уругвай) и Душан Лайович (Сърбия), а първият му вероятен противник измежду поставените в схемата е №9 Джон Иснър (САЩ). В същата част на схемата е и различен колос – №5 Кевин Андерсън (ЮАР), финалист от миналогодишния „ Уимбълдън “. Водач на долната четвърт от схемата е Рафаел Надал (Испания), подложен под №2.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР