Григор Димитров ще играе на ATP 500 надпреварата на червени

...
Григор Димитров ще играе на ATP 500 надпреварата на червени
Коментари Харесай

В компанията на Алкарас, Надал, Циципас и Медведев: Григор потвърди още един клей турнир

Григор Димитров ще играе на ATP 500 конкуренцията на червени кортове в Барселона за пети път в своята кариера. Това стана ясно през днешния ден, откакто беше оповестен листата с участници в испанския град. Надпреварата ще се организира сред 17 и 23 април, а нейното начало ще бъде обещано в седмицата след края на Мастърса  в Монте Карло, където също ще се любуваме на изявите от страна на първата ни ракета. За разлика обаче от Княжеството, то Барселона несъмнено не е измежду обичаните тенис дестинации на Димитров и той може да се похвали само с достигането на един четвъртфинал.

Самото съревнование дава обещание да бъде повече от вълнуващо, тъй като в деяние ще забележим локалния воин Рафаел Надал, на чието име е кръстен централния корт в комплекса. 12-кратният първенец пък няма да бъде единствената вяра на домакините за успех, тъй като международният номер едно Карлос Алкарас също ще бъде там, пробвайки се да отбрани трофея си от предходната година.

Освен това в шампионата ще се включи Даниил Медведев, който може да таи сериозна ненавист към клея, само че тъкмо в Барселона е изиграл единствения си ATP край на тази настилка, а в деяние ще забележим още двама някогашни подгласници от Ролан Гарос, а точно Стефанос Циципас и Каспър Рууд, като би трябвало да отбележим, че гъркът беше виновен за отстраняването на Григор в последното издание на конкуренцията, когато Циципас го победи с 6:4 6:1 на осминафиналната фаза.

Ето и цялостен лист с участниците в Барселона:

ATP500 Barcelona entry list
— Michal Samulski (@MichalSamulski)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР