Григор Димитров се справи с австралиеца Джон Милман в мач

...
Григор Димитров се справи с австралиеца Джон Милман в мач
Коментари Харесай

Григор с втора двусетова победа в Бризбън

Григор Димитров се оправи с австралиеца Джон Милман в мач от втория кръг на шампионата в Бризбън. Българинът завоюва с 6:3, 6:4 и се класира за четвъртфиналите. Там той може да се изправи против поставения под номер 2 в схемата Кей Нишикори, в случай че японецът преодолее Денис Кудла от Съединени американски щати.

На същата фаза предишния сезон Григор трябваше да избавя точки за продобиване на мача и да води тежка, трисетова борба. Този път 27-годишният българин контролираше мача доникъде на втория сет, когато противникът му за малко доминираше. Димитров съумя да отвърне на удара и да завърши срещата в два сета.

Днес Димитров притисна противника през цялото време, като двамата направиха някои отлични разигравания. Шампионът в Бризбън от 2017 година обаче бе нападателен и убеден. Австралиецът избави два шанса за пробив още в първия си сервис гейм, само че Григор направи пробив на нула за 4:2 и задържа преднината си, като завърши първия сет за 36 минути.

Българинът, който е 19-и в международната класация, стартира вихрено втората част, като след два бързи пробива поведе с 4:1. Тогава Милман се разигра и въодушеви публиката, която поддържаше локалния любим. Роденият в Бризбън тенисист изравни до 4:4 и водеше с 40:15 в идващия гейм. Григор обаче сподели темперамент и отговори на удара, като съумя да обърне гейма и секунди по-късно сервираше за мача, който завърши след час и половина игра.

ЕМИЛ ЯНЧЕВ, Бризбън, Австралия
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР