Григор Димитров се справи с 6:1, 6:1, 7:6 с австралиеца

...
Григор Димитров се справи с 6:1, 6:1, 7:6 с австралиеца
Коментари Харесай

Гришо отвя Ринки Хиджиката и стигна до трети кръг на US Open

Григор Димитров се оправи с 6:1, 6:1, 7:6 с австралиеца Ринки Хиджиката във втория кръг на US Open, откакто експресно взе първите два сета и позволи лека загуба на централизация в третия.

И въпреки всичко - за 2 часа и 11 минути срещата бе затворена и българската звезда е в третия кръг. Австралиецът нямаше никакви шансове против първата ни ракета, както бе и в предходните им две срещи. В тях Григор беше дал единствено 4 гейма общо на Ринки, само че не и сет.

Днес също не бе в въодушевление да отпуска подобен на този съперник, като свърши работата си относително рутинно. За Димитров това е победа №11 в шампионатите от Шлема за годината, като нито един път не отпадна в първи или втори кръг.

Следващият му противник ще е Себастиан Баес (Аржентина, №23 в ранглистата) или Талон Грикспорс (Нидерландия, №40).

Мачът стартира като откриващ в програмата на " Стадион 17 ", като началото бе в 11:00 часа локално време в Ню Йорк и жегата (температурите доближиха до 31-32 градуса по време на мача), както и високата мокрота бяха тествания за двамата.

Нямаше и съвсем никакъв вятър, като очевидно изискванията не бяха най-приятни за тенис.

Чисто спортно-технически проблеми за Григор обаче нямаше. Мачът можеше да приключи и много по-рано, в случай че не бе лека загуба на централизация в третия сет.

Българинът започва стремително с пробив във втория и четвъртия геймове на първия сет, с цел да го затвори с 6:1. В тази част първата ни ракета даде единствено три точки на свое подаване на Ринки и му сподели ясно какви са желанията на любимеца в мача.

Световният №9 нанесе нов удар още на старта на втория сет, след това затвърди пробива, а по-късно повтори и потрети упражнението - пет брейка за два сета, като резултатът бе 2-0 за Димитров след едвам 62 минути игра.

Последва пауза от над 11 минути сред сетовете, като международният №62 отиде до тоалетната, само че тя се оказа заета и Хиджиката се наложи да чака, с цел да я употребява. Куриоз, само че - факт. И това може да се случи даже на най-големите шампионата.

През това време Гришо бе самичък на корта, изпълняваше сервиси и правеше лек стречинг, с цел да не излиза от темп. Чуха се и " инструкции " на чист български език от трибуните, които го развеселиха. Едно от тях беше: " Хайде, Гришо! Малко остана ", което се чу напълно ясно в микрофоните край корта.

Третата част започва след дългата пауза, а в нея Ринки бе решен да не допусне бърза развръзка. До 3:2 за Григор нещата вървяха гейм за гейм, само че тогава пристигна пробив за българина. И при 4:2 всичко като че ли бе ясно... Но съпротивата на австралиеца не бе пречупена. Хиджиката отговори с първите си две точки за пробив и ги употребява - рибрейк за 3:4.

Стигна се до тайбрек, откакто при 6:5 Димитров имаше два мачбола, само че не съумя да ги осъществя. Там обаче благосклонност нямаше - 7-4, с което дуелът бе затворен за 2 часа и 11 минути.

Ако махнем от тях 11-те за странната пауза сред сетовете, действително - за 120 минути работата бе свършена.

Статистиките за превъзходството на българина през днешния ден са показателни. Димитров осъществя 36 директни уинъра против едвам 11 на противника. Направи 15 аса (срещу 5), като позволи единствено две точки за пробив на свое подаване.

Максимална успеваемост и централизация от международния №9. Единствените минути на загуба на фокус бяха при 4:2 в третия сет, когато Гришо позволи и брейк на австралиеца, сервирайки за 5:2. Но това не се оказа решаващо, най-малко не и в този мач, предава дир.бг.

Обнадеждаващи знаци в първите дни на последния за годината шампионат от Големия шлем, разяснява lupa.bg.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР