Григор Димитров се размина с четвърти трофей за сезона. Първата

...
Григор Димитров се размина с четвърти трофей за сезона. Първата
Коментари Харесай

Дел Потро спря Гришо на финала в Стокхолм, титлата остана мираж

Григор Димитров се размина с четвърти трофей за сезона. Първата ни ракета загуби на финала в Стокхолм от миналогодишния първенец Хуан Мартин дел Потро, който не позволи никакви изненади и напълно справедливо, без позволен пробив, завоюва купата.
 
Аржентинецът се наложи с 6:4, 6:2 над Димитров единствено за 1 час и 25 минути игра.
 
Българинът опита да даде отпор на Дел Потро, само че от играта му, с която газеше противниците си по пътя към финала, не бе останал и помен.
 
Началото бе мъчно за Григор, чийто първи сервис, с който в предходните мачове безусловно разстрелваше съперниците си, в този момент просто не искаше и не искаше да влезе. Усети се съмнение в играта на българина още в първия гейм, когато първата ни ракета позволи две двойни неточности, което докара до две точки за пробив на Дел Потро, които българинът отрази. В последна сметка сервисът на Димитров проработи и той взе подаването си.
 
Двамата продължиха да си разменят геймове, само че в петия аржентинецът се възползва от несигурната игра на Димитров и осъществя първи пробив в срещата.
 
В последвалия гейм българинът даде сериозен отпор на противника си и доближи до първи брейкпоинт в мача, който обаче пропиля. Това разреши на Дел Потро да сервира за първия сет. Григор съумя да вземе две точки, само че в последна сметка съобщи гейма и сета.
 
Втората част продължи в същото движение, като събитията от първия сет малко по-малко започнаха да се повтарят. Димитров позволи пробив още веднъж в третия гейм, откакто поведе с 30:15, само че лековерно остава протичащото се в ръцете на аржентинеца.
 
Двамата си разменяха геймове, само че в седмия следващ бекхенд в мрежата за Григор разреши на Дел Потро да стигне до още една точка за пробив. Аржентинецът без капка съмнение се възползва от отдалата му се опция, а по-късно затвърди пробива си, затваряйки сета и мача.
 
Следващата седмица Димитров ще взе участие на шампионата в зала във Виена от категория АТР 500. На процедура българина към този момент си е подсигурил място на финалите на ATP в Лондон, като е пети в тази ранглиста.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР