Григор Димитров се провали още в първата си среща на

...
Григор Димитров се провали още в първата си среща на
Коментари Харесай

Провал за Гришо! Отпадна на старта в Мадрид

Григор Димитров се провали още в първата си среща на ATP Masters 1000 шампионата в Мадрид и отпадна след загуба от Милош Раонич с 5:7, 6:3, 3:6 за близо два часа игра.

Канадецът победи в първия кръг безапелационно квалификанта от Аржентина Николас Кикер с 6:3, 6:2, а в този момент записа втори триумф и първи на клей против Гришо. Все отново българинът продължава да има позитивен баланс от 3-2 победи против Раонич.

В първата част Раонич проби българина в 11-ия гейм и завоюва със 7:5. Димитров взе втората част с 6:3 също след един пробив в четвъртия гейм. Нещата в решителната трета част бяха равностойни до

ПЪРВИ СЕТ
Гришо стартира с безапелационен гейм на собствен сервис - 40:15, повеждайки в сета. Раонич обаче бързо изравни, печелейки своето първо подаване. Двамата взеха и идващите си две подавания, а в петия сет българинът изоставаше с 0:40, само че все пак се измъкна и поведе с 3:2 гейма. Битката продължи да бъде оспорвана, а в 11-ия гейм Димитров още веднъж изостана и този път не съумя да избави подаването си, допускайки пробив за 5:6. След това канадецът взе своя сервис и затвори тази част при 7:5 в своя изгода.

ВТОРИ СЕТ
Двамата завоюваха първите си подавания във втория сет, а в четвъртия гейм Гришо стигна до пробив и поведе с 3:1. Българинът незабавно затвърди пробива и дръпна с 4:1, макар че в този пети гейм позволи равнене до 40:40. Димитров и Раонич взеха идващите си сервис геймове, а в деветия българинът постави много старания, с цел да победи с 6:3 и да докара срещата до трета решителна част.

ТРЕТИ СЕТ
Българинът и канадецът си размениха по един гейм при започване на третия сет, печелейки на собствен сервис. В третия гейм Гришо завоюва две точки, само че те бяха извънредно незадоволително за пробив. След това българинът изравни за 2:2 след бърз сервис-гейм в своя изгода. Раонич продължи да е непогрешим на своето подаване, давайки единствено една точка на Димитров в петия гейм. Григор обаче също изравни бързо за 3:3. Седмият гейм бе надалеч по-оспорван и въпреки всичко канадецът взе подаването си за 4:3 в своя изгода. Раонич стигна до точка за пробив в идващия гейм и незабавно се възползва, повеждайки с 5:3. Канадецът завоюва подаването си за 6:3, а с това и мача.

ГРИГОР ДИМИТРОВ - МИЛОШ РАОНИЧ 5:7, 6:3, 3:6
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР