Григор Димитров се появи изненадващо в родното Хасково, но причините

...
Григор Димитров се появи изненадващо в родното Хасково, но причините
Коментари Харесай

Григор Димитров на тайно посещение в родното си село Стойково, грижи се болен скъп човек

Григор Димитров се появи изненадващо в родното Хасково, само че аргументите за идването му у нас не били свързани с професионални задължения, а с персонални. Гришо най-сетне намерил време да съблюдава обещанието си да се прибере на село и да види болната си баба, която в последните месеци залиняла и не излизала от къщи. Кураж за живот ѝ давал единствено надареният ѝ внук, за чиито триумфи разбирала от тв приемника, тъй като не смеела да тормози нито него, нито родителите му, които го съпровождат на шампионатите в целия свят.
Идването на топтенисиста ни у нас съвпаднало и с рождения ден на майка му Мария, който за пръв път от години насам се случило той да отпразнува дружно със фамилията си. Загрижеността му към двете дами, които са го отгледали, умилила хасковлии.

„ Той в този момент разбра, че баба му не е добре със здравето. Когато дядо му умря, скриха от него, че да не го тревожат, да може да играе умерено “, разясняват съседи на фамилията на Димитров.
Припомняме, че бабата на Григор овдовя ненадейно през предходната година, а сега била поверена на грижите на сърцати комшии от село Стойково, където живее, тъй като нямало кой да я наглежда. Дядото на първата ни ракета – Господин, на който тенисистът бил кръстен, се спомина точно на 81-вата си годишнина.
Изненадващата му гибел унищожила баба Тонка, която не била готова да постави черна кърпа, тъй като мъжът ѝ въобще не боледувал.
Двамата изкарали 50-годишен брак и били доста задружни.
Целия си взаимен живот посветили на почтен труд, от който да изкарват пари, с цел да изучат децата и да стегнат фамилната къща.

Дори малко преди той да почине, създали последните поправки, с които освежили постройката. Сега бабата на Гришо не се справяла да стопанисва сама парцела, тъй като незабавно след погребението на мъжа си залиняла и почнала да подвига високо кръвно.
Наложило се родителите на най-успешния ни тенисист да поговорят с комшиите в селото и да ги помолят да наобикалят старата жена, тъй като те самите нямали физическа опция.
Тя пък изрично отказвала да ѝ се наема непозната гледачка,
защото непознати хора в дома си не желала. Съгласила се единствено съседките да ѝ оказват помощ,
а те почтително се редували и гледали съвсем да не я оставят сама.
Инфо: Ретро

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР