Григор Димитров се класира за втория кръг на Уимбълдън за

...
Григор Димитров се класира за втория кръг на Уимбълдън за
Коментари Харесай

Уверен Григор не отпусна нито сет на Лайович за перфектно начало на Уимбълдън

Григор Димитров се класира за втория кръг на Уимбълдън за десети път в своята кариера. Първата ни ракета имаше леки усложнения в третия сет от срещата си с Душан Лайович, само че съумя да надиграе опитния сърбин чисто и да се класира за втория кръг - 6:3 6:4 7:5 за 1 час и 46 минути игрово време. По този метод десетият подложен си подсигурява среща с един всред Джунченг Шанг или някогашния 1/4-финалист Кристиан Гарин, които играят сега.

Първият сет се трансформира в същинска наказателна акция на българина, която той завърши сполучливо за единствено 28 минути игра. Димитров осъществя цели 13 уинъра против едвам 5 непредизвикани неточности. Световният номер 10 проби още в дебютното подаване на своя противник, откакто вкара мълниеносен ретур в краката на сърбина. Оттам насетне Григор беше безусловно безукорен, като не загуби нито точка на първи сервис в хода на частта и за Лайович нямаше път назад в резултата.

Вторият сет също стартира доста позитивно за първенеца от Бризбейн, който още веднъж проби на старта, изпълнявайки превъзходен минаващ удар, а непоставеният тенисист се озова на земята в края на разиграването. Бившият 1/2-финалист продължаваше да сервира на доста високо равнище и трупаше с лекост директни точки от началния си удар, до момента в който международният номер 56 трябваше да работи съществено за всяка една точка на лично подаване, а любимецът изрично го надиграваше в продължителните замени от дъното на корта.

Постепенно обаче Григор усили доста грешките си от дъното на корта, а неговият сервис надалеч към този момент не функционираше чак толкоз добре. Това разреши на Лайович да изравни силите на корта и 34-годишният състезател изглеждаше изцяло кадърен да се върне в конкуренцията за спечелването на частта, само че нашият съотечественик удържа на натиска и се приближи на единствено на сет от крайната победа.

Третата част не стартира по никакъв начин оптимистично за родния ни представител, защото сърбинът осъществя брейк на старта и се откъсна напред с 3:0. Освен това се видя, че Димитров все по-често се държи за рамото и очевидно понижи скоростта на първото си подаване, единствено че той продължи да се бори и в последна сметка затвори мача в поредни сетове, печелейки 5 от последните 6 гейма в дуела.

First Men`s winner of the week at:

Grigor Dimitrov.

Comes back from 1-4 down in the 3rd set to beat Dusan Lajovic 6-3, 6-4, 7-5 and reach the 2nd round.
— José Morgado (@josemorgado)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР