Григор Димитров се класира за втория кръг на турнира по

...
Григор Димитров се класира за втория кръг на турнира по
Коментари Харесай

Успешен старт на Григор Димитров в Париж, очаква Медведев във втори кръг

Григор Димитров се класира за втория кръг на шампионата по тенис на твърда настилка от сериите Мастърс 1000 в Париж с награден фонд от 7.6 милиона евро. Българинът се оправи с Лоренцо Музети след 6:2, 6:7 (4), 6:3 за 140 минути.

Димитров, който заема 17-то място в международната класация, направи пробиви в петия и седмия гейм на първата част, с цел да поведе безпроблемно в резултата.

Италианецът съумя да се опълчи на най-хубавия български тенисист във втория сет. Григор Димитров завоюва подаването на Музети и поведе с 2:1, само че по-късно позволи съмнения, пропусна мачбол при 5:4 и инкасира пробив, сервирайки за крайния триумф в срещата. В последвалия тайбрек Лоренцо Музети съумя да се добере до 7:4, изравнявайки резултата в дуела.

В решителната част Григор Димитров поведе с 3:0, с цел да завърши дуела при 6:3 от втората си опция. Това е втори триумф за хасковлията против Лоренцо Музети в границите на единствено 6 дни.

В идващия кръг на шампионата във френската столица Димитров ще играе против Даниил Медведев. През предходната седмица хасковлията загуби в три сета против руснака на шампионата във Виена.

До момента българинът има 2 победи в общо 8 дуела против Медведев, който заема трето място в класацията на АТР.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР