Григор Димитров се класира за втория кръг на Ролан Гарос.

...
Григор Димитров се класира за втория кръг на Ролан Гарос.
Коментари Харесай

Гришо прескочи неочакван съперник на старта на "Ролан Гарос"

Григор Димитров се класира за втория кръг на " Ролан Гарос ". Поставеният под номер 4 българин се наложи над Мохамед Сафуад (Египет) с 6:1, 6:4, 7:6(1) и започва с триумф в Париж едвам за повторно в последните си пет участия.

27-годишният Сафуад е 182-и в международната класация. Той записа дебют в главната скица в шампионат от Големия шлем като " благополучен губещ ", заменяйки отказалия се по-рано през днешния ден поради контузия Виктор Троицки (Сърбия).

Хасковлията стартира мощно дуела, като в 22-минутния първи сет даде единствено 8 точки на противника от 34 разигравания.

Димитров продължи серията си на 10 извоювани от първите 11 гейма, след което Сафуат изиска медицински таймаут поради мазол на играещата дясна ръка. Спирането на мача наруши ритъма на българина, който сякаш и леко се поотпусна, което разреши на египтянина да понижи до 3:4. Димитров въпреки всичко резервира единия от пробивите задатък и взе и втората част.

Третият сет беше най-равностоен. Българинът изпусна брейкбол в седмия гейм, а по-късно и още три в деветия поведе, в който дръпна с 40:0 при подаване на съперника, само че африканецът обърна след серия от пет следващи разигравания. Впоследствие се стигна до тайбрек. В него Димитров направи доминираше и стигна до крайната победа по-късно повече от два часа.

Българинът направи 31 печеливши удара против 19 на противника, като завоюва и 88 % от точките при вкаран първи сервис.

С триумфа Димитров, който през предишния сезон доближи до третия кръг в Париж, проработи 45 точки и 79 хиляди евро, а идващият му противник ще бъде избран от мача сред Джаред Доналдсън (САЩ) и Николас Хари (Чили), които играят сега.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР