Григор Димитров се класира за третия кръг на турнира в

...
Григор Димитров се класира за третия кръг на турнира в
Коментари Харесай

Григор Димитров стартира успешно в Маями

Григор Димитров се класира за третия кръг на шампионата в Маями. Той обърна след 2 часа и половина  Ян-Ленард Щруф с 4-6, 7-6(5), 6-4. Така той взе първа победа в Маями от 2019 година насам.

Щруф проби за 3-2 след две неточности на хасковлията. Григор имаше два шанса да върне пробива още в идващия гейм, само че германецът се избави. В края на първия сет Димитров пропусна още две благоприятни условия за пробив и в последна сметка изостана в резултата.

Във втория сет българинът избави точка за пробив при 5-5 и се стигна до тайбрек. В него Гришо направи двойна неточност за 3:5, а Щруф имаше идващите два сервиса. Григор Димитров обаче взе четири следващи точки и изравни резултата в сетовете.

В третата част първата ракета на България проби за 3-2. След това той решително взимаше сервис геймовете си и затвори мача с 6-4. Димитров приключи с 23 аса и завоюва 83% от точките на първи сервис. Той направи 46 печеливши удара и позволи 36 неточности. Щруф приключи с 25 уинъра и 27 неточности.

В третия кръг Григор ще срещне 11-ия в международната класация. Двамата имат единствено един мач между тях – преди три години в Рим. Тогава българинът завоюва в три сета.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР