Григор Димитров се класира за третия кръг на турнира в

...
Григор Димитров се класира за третия кръг на турнира в
Коментари Харесай

Трудна победа класира Григор Димитров за третия кръг в Пекин

Григор Димитров се класира за третия кръг на шампионата в Пекин след доста сложна победа над Дамир Джумхур с 6:1, 3:6, 6:3. Почти два часа бяха нужни на българина, с цел да надвие 40-ия в света, той изигра страховит първи сет, само че след това позволи голям спад в държанието си на корта.

Първият сет беше извоюван от Димитров единствено за 29 минути, като българинът сподели сериозна централизация и тенис от положително равнище. Въпреки, че стартира с двойна неточност и общо три непредизвикани в първия гейм, той съумя да го затвори след изоставането от 30:40.

Във втория гейм поведе с 40:0, само че Джумхур избави три точки за пробив и в последна сметка завоюва подаването си. При второто подаване на босненеца, Димитров стигна до втора опция за пробив и я осъществя. Той проби на нула Джумхур и поведе с 3:1.

С доста постоянна игра той затвори първия сет без никакъв проблем. Димитров сподели високо равнище на играта си и завоюва с 6:1.

Между сетовете Джумхур изиска интервенция на физиотерапевта поради проблеми в дясното рамо. По-сериозната пауза повлия на концентрацията на Димитров, който не съумя да влезе със същото високо движение и във втората част.

В нея резултатът се движеше гейм за гейм, като босненецът изнесе играта си напред. Той към този момент нямаше какво да губи и стартира да играе с по-голяма експанзия. Това докара и до първа опция за пробив за Джумхур, само че Димитров съумя да се отбрани и да завоюва подаването си.

Спадът в играта на българинът беше осезателен и четвъртия сервис гейм на Димитров беше извоюван от Джумхур. С двойна неточност в края той подари пробив и разреши на противника си да дръпне с 5:3. След това Джумхур завоюва и подаването си, а с това и втория сет.

Първият гейм в решителния трети сет стартира доста мъчно за Димитров. Той сбърка обикновени топки, от които трябваше да осъществя лесни точки. Първо форхенд, а след това и бекхенд по правата, когато половината корт му беше отворен от Джумхур.

След повече от осем минути и три избавени точки за пробив, Димитров въпреки всичко завоюва подаването си. Всеки сервис гейм за българина се трансформира в маратонско разиграване, в което той трябваше да се бори освен с съперника, само че и със личните си неточности, които прогресивно се увеличаваха.

Едва при 3:3 Димитров завоюва подаването си без доста старания. Това се оказа решаващо като в идващия гейм българинът осъществя пробив и поведе с 5:3.

Димитров е трети в схемата в Пекин, а по-напред са сложени Рафаел Надал и Александър Зверев. Хасковлията се надява да отбрани постигнатото от предходната година, когато игра във финала, само че загуби от Анди Мъри. Голямата цел пред българина остава класирането за финалите на АТП в Лондон.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Мачовете на Григор Димитров (697)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР