Григор Димитров се класира за полуфиналите на турнира от сериите

...
Григор Димитров се класира за полуфиналите на турнира от сериите
Коментари Харесай

Григор Димитров се класира за полуфиналите на турнира от сериите Мастърс 1000 в Шанхай.

Григор Димитров се класира за полуфиналите на шампионата от сериите " Мастърс 1000 " в Шанхай.

На четвъртфиналите най-хубавият български тенисист надви над чилиеца Николас Хари със 7:6(2), 6:4. Той сподели безупречна игра, както бе и в предходните му дуели, а също така не даде нито една точка за пробив на 22-рия в схемата Хари за целия мач.

За 32-годишния Димитров това е първо класиране за полуфинал на съревнование от такава категория от април предходната година. Тогава той доближи до финалната четворка на шампионата на клей в Монте Карло.

След като в първите си три мача в Шанхай в профил поредно австралиеца Александър Вукич, руснака Карен Хачанов и лидера в схемата Карлос Алкарас от Испания, Димитров влезе в дуела с Хари в ролята на любимец. Точно като подобен той съумя да организира и целия мач.

В първия сет пробиви нямаше, а единствената опция за подобен се откри пред българина при 3:2 гейма в негова изгода. Това разумно докара до изиграването на тайбрек, в който Димитров имаше изрично преимущество. Българинът реализира първата " кражба " на сервис, с цел да поведе с 2:0 точки след топка в навън на Хари, а нов минипробив му обезпечи удобен задатък от 5:1 точки при промяната на полетата. С ас и с чудесна композиция от два удара Димитров постави завършек на първия сет, печелейки го със 7:2 точки в тайбрека.

Още в първия гейм на втория сет поставеният под номер 18 българин доближи до втората си точка за пробив в дуела, само че и този път Хари я обезврежда посредством сервис в тялото на посрещащия.

Чилиецът бе подложен на напън още веднъж в седмия гейм на втория сет, когато българинът си обезпечи три шанса за пробив. Хари избави първия с ас и втория с удар от форхенд по правата, само че при третия брейкбол прати топката в навън.

Осъществил първия пробив в мача, Григор Димитров не загуби никакво време и след още единствено няколко минути затвори мача.

За класирането си за полуфиналите в Шанхай Димитров ще вземе 352 635 $ от наградния фонд от общо 8,8 милиона, както и 360 точки за международната класация, в която се изкачва до номер 16.

Следващият противник на българина ще бъде спечелилият от последния четвъртфинал от програмата сред поставения под номер 5 в схемата Андрей Рубльов от Русия и Юго Юмбер от Франция.

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР