Григор Димитров се класира за финала в турнира по тенис

...
Григор Димитров се класира за финала в турнира по тенис
Коментари Харесай

Григор Димитров ще играе на финала на турнира по тенис в Марсилия

Григор Димитров се класира за финала в шампионата по тенис на твърди кортове в Марсилия (Франция) с награден фонд от 724 хиляди евро. Първата ракета на България победи мъчно след поврат с 6:7 (3), 6:4, 7:6 (5) Карен Хачанов. 

Хасковлията позволи пробив още в първия гейм на срещата, само че съумя да изравни за 5:5 и да се добре до тайбрек. В него руснакът завоюва последните четири точки, с цел да поведе в резултата. 

Във втория сет Димитров завоюва подаването на своя противник за 1:0, само че Хачанов изравни за 3:3, след което българският тенисист още веднъж направи пробив. Равенството в дуела пристигна при 6:4, предава Българска телеграфна агенция. 

В третата част Димитров и Хачанов печелеха подаванията си. Отново се стигна до тайбрек, в който руснакът поведе с 4:2, само че българинът направи поврат и победи след 7:5 след тъкмо три часа.  

" В първия сет той като че ли ме надигра, търсех играта си и продължавах да се боря. Ударите ми не бяха задоволително точни. Непрекъснато догонвах и няколко точки направиха разликата. Беше страхотна физическа борба, само че аз имах вяра в триумфа. Финалът е значим за мен. Има моменти, когато не играеш най-хубавия си тенис, само че въпреки всичко печелиш. Нека се насладим дружно на мача на следващия ден ", съобщи на корта Димитров, който се пробва да завоюва втора купа през годината и общо десета в своята кариера.

На финала първата ракета на България ще се изправи против Юго Юмбер. Французинът победи с 6:4, 6:4 миналогодишния първенец Хуберт Хуркач и ще има за цел да победи с пети шампионски трофей от шампионатите на АТП в своята кариера. 25-годишният Юмбер заема 21-во място в международната класация.

Френският тенисист реализира по един пробив във всеки сет от дуела против поляка Хуркач. 

Димитров и Юмбер са се срещали два пъти досега, като българинът има две победи, предава Българска телеграфна агенция. 

През януари Димитров победи с купата на шампионата на твърда настилка от сериите АТР 250 в Бризбън (Австралия). Утре той ще играе за 19-и път на край на АТП в кариерата си. Българинът има към този момент 10 победи от 11 мача от началото на 2024-а.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР