Григор Димитров се класира за финала на тенис турнира от

...
Григор Димитров се класира за финала на тенис турнира от
Коментари Харесай

Григор Димитров е финалист в Ротердам


Григор Димитров се класира за финала на тенис шампионата от сериите ATP 500 в Ротердам. На полуфиналите поставеният под номер 2 в схемата българин победи с 6-3, 0-1 и отричане Давид Гофен от Белгия. Така Димитров се класира за първия си край през годината, където негов противник ще е спечелилият от дуела сред новия номер 1 в света Роджър Федерер и Андреас Сепи.

Подобно на предходните конфликти посред им и през днешния ден Димитров и Годен демонстрираха страховит тенис. След равностойно начало на мача, Григор първи съумя да пробие, повеждайки с 3-1. Първата ни ракета поддържаше задатъка си и в деветия гейм получи опция да сервира за сета. Въпреки че поведе с 40-0, вторият подложен в схемата разреши на противника си освен да изравни, само че и да се добере до няколко благоприятни условия да върне пробива. Все отново след доста умела игра хасковлията съумя да завоюва подаването си, с което и сета след 48 минути игра.

Вторият сет стартира със стабилен сервис гейм за Гофен, извоюван от белгиеца на нула. В последвалия втори гейм обаче след рикошет на топката от ракетата му финалистът от предходната година бе ударен в окото, след което по този начин и не съумя да доиграе срещата. Интересното е, че предходната година точно Гофен отстрани Григор на четвъртфиналите в Ротердам. Днешният дуел бе седми сред двамата, като българинът към този момент води с 6-1 победи. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР